„LASSAN CSOMAGOLHATNAK” – MATKOVICHÉK LEVÁLTÁSÁT VÁRJÁK A VÁCIAK

Van olyan váci lakos, aki még segítene is csomagolni a város balliberális vezetésének és van, aki egyenesen sittre vágná Matkovich Ilonát. Összegyűjtöttük a váciak véleményét, amit a cikkeink alatt fogalmaztak meg a városvezetésről.

Az elmúlt napokban az egyik levitatottabb kérdés a város köztisztasága volt. Egy olvasói levél alapján számoltunk be arról, hogy amióta a Diadal téren megnyitott a McDonald’s, tele vannak szeméttel a környező közterületek. Az egyik kommentelő szerint ennek egyik oka az, hogy nagyon kevés kuka van az utcákon és többre lenne szükség. Matkovichék részéről jó döntés lenne, ha növelnék a szeméttárolók számát, ugyanis éppen a polgármester mondta azt nemrég egy lakossági fórumon, hogy az egyik álma a javuló köztisztaság.

„Ezt már az építkezésnél sokat tudtuk, hogy ez így fog történni… A patakba is érdemes belelesni, ott is van bőven a gyorséttermi szemétből…”

„Pontosan ezt akartam írni. Már az építkezéskor mondtam a páromnak, hogy tele fogják szemetelni a parkot, ahol szeretünk sétálni.”

„Ez a baj az emberekkel, szemetes van, de nem találnak bele!”

„Hát van, de több száz métert kell gyalogolni, mire az ember talál egyet. A központban igen, de Kisvácon több száz méterre van egyik kuka a másiktól. A bicikliúton szinte nulla.”

Írtunk a váci Fidelitas elnökének egyik videójáról is, amiben Szabó Csaba arra világít rá, hogy Matkovich Ilona milyen felesleges dolgokra költi folyamatosan a váciak pénzét. A felsorolásban kommunikációs tréningekről van szó, amire eddig már több mint 8 millió forintot vert el az önkormányzat.

Szabó Csaba videója itt megtekinthető.

Egy váci lakos szerint „Ilonkát sittre (kellene – szerk.) vágni.”

Megírtuk azt is, hogy drágul az önkormányzati lakások bérleti díja, amit kategóriánként 25%-kal emeltek meg és meghatározták azok minimum értékét. 

Egy kommentelő azzal magyarázza a bérleti díjak emelését, hogy „kiürült a kassza, nem tudnak miből lopni”.