ISMÉT LEBUKTAK SOROSÉK – KÜLFÖLDI TÁMOGATÁS ÁLL A GÖDI TILTAKOZÁS MÖGÖTT IS

Demonstrációt hirdetett meg vasárnapra a Göd-ÉRT Egyesület a Samsung gyár ellen. A kezdeményezéshez a Soros Györgyhöz tartozó Civil Kollégium Alapítvány is csatlakozott. Ez is bizonyítja azt, hogy a gödi akkumulátorgyár bővítése elsősorban nem a helyiek szemét szúrja, hanem külföldről hergelik a magyarokat a Samsung ellen.

A Civil Kollégium Alapítvány hivatalos honlapján partnerként van feltüntetve az a Soros-hálózathoz tartozó Ökotárs Alapítvány, ami több másik szervezettel együtt szétosztja a kormány megkerülésével Magyarországra érkező uniós pénzeket.

Cseh Katalin, momentumos európai parlamenti képviselő nemrég arról beszélt, hogy a Magyarországnak megítélt 1,6 milliárd forint a demokrácia, az emberi jogok és a jogállam mellett elkötelezett civil szervezetekhez kerül majd. 

A magukat függetlennek mondó, de mégis kormányellenes, Soros-szervezeteknek különösen jól jön a támogatás a 2024-es önkormányzati választások előtt egy évvel. A magyar kormányt megkerülve érkező pénzek a baloldali kampány forrásai lehetnek.

Mindezek fényében a Göd-ÉRT Egyesület is nyerő pozícióban lehet, ugyanis a szervezet elnöke a kormányellenes atlatszo.hu újságírója, Bodnár Zsuzsa. 

Amikor idén januárban közmeghallgatást tartottak Gödön a Samsung bővítésével kapcsolatban, több ellenzéki polgármester, köztük Vácé is megjelent az eseményen. Matkovich Ilona erről a közösségi oldalán is beszámolt. Bodnár Zsuzsáék egy lelkes szövetségesre találtak Matkovich személyében, ugyanis Bodnár többször ekézte már az egyébként kizárólag váci ügyekkel foglalkozó városi televízióban, az ES TV-ben a gödi akkumulátorgyárat.