SZÁDOCZKI IMRE: ILYEN MA AZ ÉLET A KULTÚRA LIGHT „OSZTRÁK KISVÁROSÁBAN” EGY ELCUKISODOTT VÁCI NÁCI KÉPVISELŐVEL TERHELTEN

Szádoczki Imrével, a Fidesz váci elnökével a VácOnline rendszeres rovatában hétről-hétre értelmezzük a heti közéleti eseményeket. Ezúttal is arra kérjük az elnök urat, hogy a helyi jobboldal szemszögéből tolmácsolja olvasóinknak az előző hét fontosabb közéleti történéseit!

VO: A baloldali városvezetés – élén a polgármesterrel és Inotay alpolgármesterrel – már eddig is sokat tett, hogy Vác a „Kultúra Light” városává váljék: kiállítások bezárása, gyűjtemények elűzése, eltüntetése, a Váci Vigalom lezüllesztése, a V4 Fesztivál kiutálása, a színház kiemelt státuszának elveszejtése… Hogy látja, vajon hozták-e a „kötelezőt” a közelmúltban is?  

A váci színház színvonalának süllyedése újabb mérföldkőhöz érkezett. Ugye azt mindenki tudja varosunkban, hogy egy fantasztikusan működő, folyamatos telt házzal üzemelő, színvonalas előadásokat bemutató színházat a baloldali városvezetés lenullázott, lehetetlenné tett. Azóta hakni előadások tömkelege, Orlai Produkció minden mennyiségben. Most azonban újabb sarokponthoz érkeztünk! A gödöllői amatőr színjátszó társulat előadását tűzte a műsorára a szebb napokat látott Dunakanyar Színház! Ezzel az égvilágon semmi probléma nem lenne, még azzal együtt sem, hogy a társulat tagja Gödöllő polgármestere, Gémesi György. Az azonban, hogy ezért a produkcióért 3500 forintot kérnek el, az azért idézve egy klasszikust „Hát ez fantasztikus!” Minden váci színházszerető ember visszasírja a régi színházat, a régi vezetőket, a régi darabokat és reménykedik, hogy jövőre itt is bekövetkezik a változás!

VO: A váciak elcukisodott nácija továbbra sem a képviselői munkában, hanem inkább a közösségi oldalán mutat csak jelentősebb aktivitást. Szerkesztőségünket leginkább – a régi szennylapjában még az önkormányzat oldalában kislányok megerőszakolásáról fantáziáló szerző – az idei tőrőlmetszett bolsevik nőnapi köszöntése „nyűgözte” le.  Szokta figyelni egyébként 

Barátaim hívták fel a figyelmemet arra, hogy az egyik baloldali párt vezetője, akiknek a nevében valami különös oknál fogva a „jobb” szócska is szerepel, különböző idézeteket posztol a közösségi médiában. Sigmund Freud-tól a szabadságról és a felelősségről, és még sok nagy embertől különböző dolgokról. Azt azért tudjuk, hogy itt arról az emberről beszélünk, aki fiatalabb éveiben perverz újságot szerkesztett, aki a pártjának egy korábbi időszakában szélsőjobboldali eszméket vallott, és mint ilyen még mindig vezeti az Emberi Kapcsolatok Bizottságát. Ez sincs rendben, mert ha igazi férfi lenne – mondjuk ki, Fehér Zsoltról van szó –, akkor hibáit elismerve minimum le kellett volna mondania, de mint tudjuk, ez nem a baloldal sajátja. Az azonban, hogy ő osztja az észt erkölcsi magasságokból, felháborító is lehetne, ő azonban annyira jelentéktelen, mint a lassan a mérhetetlen pártja, így csak mulatságosak ezek az észosztó megnyilvánulási.

Vajon melyik az igazi Fehér, a nőnapot köszöntő cuki balos, vagy az ArbóNyúz perverz-náci szerzője?

VO: Talán lassan célegyenesbe fordul a jövő májusi önkormányzati választások előkészülete. Hol tart a jobboldal e téren?

Jelenleg a lehetséges és alkalmas jelöltek felmérése zajlik, a választási stratégia kialakítása. Annyit el lehet mondani, hogy a váci jobboldal tanult a múlt hibáiból, tudjuk, hogy mit és hogyan kell tennünk azért, hogy Vác egy jól vezetett és menedzselt város legyen. Fontos, hogy a jelenlegi vezetés gyakorlatával ellentétben mi soha nem fordulnánk szembe a kormánnyal és a megválasztott országgyűlési képviselővel, hiszen fejlesztéseket leginkább tőlük várhatunk.

Egyébként 538 nap és 9 óra van hátra jövő október 1-ig, de a választásokig már lassan csak egy év. Ez sok-sok munkával fog eltelni és reményeink szerint visszaszerezzük a várost a „városvezetésnek álcázott ingatlanügynökség”-től!