ÚJABB ÁREMELÉST JELENTETTEK BE MATKOVICHÉK, DRÁGUL AZ ÖNKORMÁNYZATI LAKÁSOK BÉRLETI DÍJA

A márciusi ülésén döntött arról a képviselő-testület, hogy módosítják az önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérléséről szóló rendeletet. A bérleti díjakat 25%-kal emelték meg és kategóriánként meghatározták azok minimum értékét.

Egy táblázatban foglaltuk össze, hogy mit jelent mindez a gyakorlatban. A korábbi négyzetméterárak mellett piros színnel jelöltük a megemelt összegeket.

A kategóriák az alábbi területeket foglalják magukba:

I. A Külső-Rádi út 23. sz. ingatlan “É”, “D”, “K”, “Ny” épületeinek 45 db lakásbérleménye. 

II. Belváros, központi belterület: Lemez u., Zrínyi u., Szent János u., Barabás u., Duna-part, Tímár u., Géza Király tér, Iskola u., Flórián u., Honvéd u., Vasút által behatárolt terület. 

III. Lakótelepek, túlnyomóan többszintes, többlakásos épülettel beépített terület: Nagymező u., Vám u., Zöldfa u. 2. sz. fkl. út által behatárolt terület, Rádi út, Törökhegyi út, Pálffy u., Kertész u. által behatárolt terület, Újhegyi út, Radnóti út, Gombási út által behatárolt terület. 

IV. Minden további bérlemény, amely nem tartozik I. II. és III. kategóriába. 

A képviselő-testület döntött arról is, hogy a korábbi 5 év helyett 10, vagy akár 15 évre is nőhet egy-egy bérleti szerződés hossza, amennyiben a bérlő vállalja, hogy saját költségén felújítja a lakást.

Inotay Gergely alpolgármester a városi televízióban arról beszélt, hogy ebben az esetben „lepukkant lakásokról” van szó és akár 3-4 millió forintot is rá kell költeni egy-egy ingatlanra. 

A mutyizó Matkovich vezette önkormányzat nem csak a bérleti díjakat emelte meg. A napokban jelentették be azt is, hogy drágul a parkolás és a temetői szolgáltatások ára.