FINOMHANGOLÁSSAL MÉG TOVÁBB SZÍNESEDIK A VÉNÉGY FESZTIVÁL ÉS SZÍNHÁZI TALÁLKOZÓ PROGRAMJA

A szervezők már a múlt év végén vázolták a június 22 – 25. között tartandó VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó programját, aminek véglegesítése már a finomhangolásnál tart, tehát néhány újabb meglepetés még be-bekerül a már így is imponálóan gazdag műsorba.

Legújabban arról kaptunk hírt, hogy a színházi és egyben a zenei kínálatot is színesítve fellép a műsorfolyam keretében a Feledi János és Oláh Dezső vezette Vibratone Quartet is, akiknek a modern jazz és modern tánc fúzióját megvalósító Esszencia című produkciója tisztelgés a 20. század meghatározó zenei nagysága, Bartók Béla előtt.

A Dunakanyar – eredetileg váci gyökerű, de az itteni mostani szivárványos városvezetés hozzáállása okán végül Nagymaroson új otthont találó – kiemelkedő nyári kulturális eseménye az idén minden korábbinál nagyszabásúbb rendezvénynek ígérkezik, annál is inkább, mert az idei program már a tizedik lesz a sorban.

A Nemzeti Színház főszervezésében megvalósuló 10. Színházi Olimpia részeként az Olomouci Morva Színház szürreális táncelőadása, a világhírű Song of the Goat társulat rock-opera performansza, a Kassai Állami Színház összművészeti történelmi játéka, valamint négy grandiózus utcaszínházi produkció kapott helyet a fesztiválprogramban, köztük a Jaroszlav Fedorisin által rendezett, Tarasz Sevcsenko történetét elmesélő ukrán utcaszínházi előadás.
Emellett gyermekelőadások és VR Színházi attrakciók is színesítik a kínálatot.

Az előzetesen váltott napijegyek tekintetében jelenleg a III. árkategóriában lehet belépőhöz jutni.