„EHHEZ LEGALÁBB NEM KELL ÉSZ” – A VÁCIAK ÉLES KRITIKÁI MATKOVICHÉK INTÉZKEDÉSEIRŐL

Sokszor kegyetlenül őszinte véleményüknek adnak hangot olvasóink cikkeink alatt, főként, ha a váci baloldali városvezetés titkos vagy éppen visszatetsző ügyeiről számolunk be. A váciak szerint Matkovichéknak van takargatni valójuk bőven és hamarosan visszaüt hozzájuk a bumeráng.

Hónapok óta csak találgatni lehet, hogy vajon ki kezeli a váci önkormányzat facebook-oldalát és ki tiltja le válogatás nélkül az embereket. Matkovich Ilona a korábbi testületi üléseken, a fideszes képviselők kérdésére válaszolva sem mondta el, hogy ki felel a cenzúráért, mondván, hogy nem adja ki a polgármesteri hivatal dolgozóit. A vac.hu weboldalon mégis megtaláltuk, hogy Kereszturi Gyula az az ember, aki „szerkeszti a hivatalos önkormányzati médiafelületek közül a Facebook-on lévő Vác Város Önkormányzata oldalt.”

A váciak szerint:

„Végeredményben nem gond, hogy van, hiszen mutat, rajzol, ír egy baloldali szoc képet, amit ha valaki szedi rendszeresen a dedalont, még olvashatja is. Súlyos kép arról a demokráciáról, amit hazudtak, hirdettek, amit tesznek és ahogyan teszik, egy hanyatló Matkovich rendszerről, ember-rendszer-Vác háromszögből. Mint ahogy elítélték a fasizmus szekértolóit, kiszolgálóit, itt is várhatóak lesznek ezen emberekkel való elbeszélgetések. Nem lenne szabad, nem lett volna helyes hagyni, hogy ilyen szellemi moralitással a hivatalt képviselje! …. vagy igazából ez az igazi fizimiskájuk?”

„Demokrácia liberális módra.”

Kereszturi köré igazi védőhálót építettek Matkovichék, ugyanis nem hajlandók kiadni a munkaviszonyát és a bérezését igazoló dokumentumokat sem sajtómegkeresés, sem pedig nyilvános közadatkérés után. Így van ez Eszes Ádámmal, a Jobbik lapjától érkezett újságíróval; Iványi Károlyné kabinetfőnökkel, aki történetesen Matkovich Ilona barátnője és Vicsek Ferenccel, az ATV-től importált baloldali propagandistával is.

Egy kommentelő szerint „úgy látszik, van takargatni való bőven. Lehet nagyot pislognának a Matkovich szavazók és legörbülne a szájuk széle.”

A napokban beszámoltunk arról, hogy május elsejétől egészen a turisztikai időszak végéig, azaz szeptember 30-ig az 1-es zónában ismét hétfőtől vasárnapig kell majd fizetni a parkolásért, és a zónán belül élők is csak kedvezményt kapnak, ha a saját házuk előtt akarnak megállni az autójukkal.

„Kis türelem és a bumeráng hamarosan visszajön a polgármester asszonyhoz!”

„Ehhez legalább nem kell ész!” – írták olvasóink.

Megírtuk azt is, hogy január végén megalakult Vácon a Momentum Mozgalom ifjúsági szervezete. A Tizenx helyi elnöke az a Friewald Ruben lett, aki a 2022-es országgyűlési választások előtt aktívan részt vett az akkor jelölt Inotay Gergely kampányában, aki jelenleg Vác egyik baloldali alpolgármestere. Friewald ennek ellenére jobboldali politikusnak vallja magát.

„Ezzel a Ruben gyerekkel többször beszélgettem, szegénykém annyit ért a politikához, mint a mestere….. semmit. Sajnálom amúgy, mert én hiszem, hogy jót akarna tenni, csak ugye ha ördöggel politizál, akkor hiába akar bármit, csak pusztítás lesz a vége.”

„Nem váci, tehát bizonyos ismeretek, tudások, kapcsolati viszonyok, amik Váccal, a váci politikával kapcsolatosak erősen kétségesek. Marionett bábu a butaságok, ostobaságok színházában, ennyi elég és sok is belőle, Inotay ajánlása, pártfogása itt csak káros és nem előnyös!”