SZÁDOCZKI IMRE: PARKOLÁS… CURIA… FŐCENZOR… E HÉTEN IS KOMOLY TÉMÁKAT ADTAK A VÁROSHÁZI BALOLDALIAK

Szádoczki Imrével, a Fidesz váci elnökével a VácOnline rendszeres rovatában hétről-hétre értelmezzük a heti közéleti eseményeket. Ezúttal is arra kérjük az elnök urat, hogy a helyi jobboldal szemszögéből tolmácsolja olvasóinknak az előző hét közéleti történéseit!

VO: Az elmúlt hetek egyik slágertémája volt az egyházi működtetésű iskolák egyházi tulajdonba adása. A hiszti tárgya az állítólagos városi vagyonvesztés volt. A jobboldal olvasatában hogyan áll ez az ügy?

Az rögtön kiderült, hogy az egyház tulajdonában addig maradhat az ingatlan, amíg működteti az iskolát, tehát a polgármester jajveszékelése igencsak álságos volt! Két váci ingatlanról van szó, de azt a Kereskedelmi esetében tudjuk, hogy 1,5 milliárdot kaptak az államtól tornaterem építésére kb. 2 éve. Az önkormányzat egy évig ült a tulajdonosi hozzájáruláson, a fülük botját sem mozdították. Már régen állni kellene a tornateremnek, de még el sem tudott kezdődni az építkezés. Ha ez a törvény előbb születik meg, ezt a problémát is ki lehetett volna küszöbölni.

VO: Érkezik a tavasz és vele a hétvégi parkolási díjak is visszatérnek városunkba. Ez a sarc amellett, hogy nagyon sokba kerül, sok kérdést is felvet.

Mi szükség van arra, hogy templomba járó embereket, hogy iskolásokat és pedagógusokat illetve az egyetlen helyet, ahol még a váci jobboldal bármilyen rendezvényt tarthat, a Piarista Kilátó Központ látogatóit sarcolják parkolási díjjal? A bukott politikus-énektanár (Inotay Gergely) nevével fémjelzett rendelet felháborít minden jóérzésű váci polgárt, mert a várható bevétel elenyésző az okozott kellemetlenségekhez képest!

Kiderült A VÁCI FŐCENZOR KILÉTE is a héten. Mondjuk, a javadalmazásukról állítólag semmilyen adattal nem rendelkezik a város, de azért legalább már tudhatjuk, hogy

kinek köszönhetjük a kitiltásunkat Vác város önkormányzatának közösségi média oldaláról.

Én sem látom, pedig amíg láttam csak olvastam az oldalt, soha nem kommenteltem és semmilyen megjegyzést sem tettem, de fő a „biztonság”, így legalább meg sem tudom tenni soha! A magát a múltban „független/objektív”-nek valló polgármester ezt eltűri, sőt támogatja.

Mondjuk, az első rendelete után, ami a „szájzár” rendelet volt, ebben semmi meglepő nincs!

Annyit ígérhetünk, hogy ezeket az anomáliákat azonnal orvosolni fogjuk.

VO: A Főtéren sétálva nagy szomorúsággal tölt el mindenkit a bezárt Curia épülete, melyben hosszú évekig megtaláltuk a bormúzeumot és a csokizót. Mindkét hely hozzátartozott Vác idegenforgalmi látványosságaihoz és érthetetlen volt a „kivégzésük”! Mit szól ehhez?

Évek óta üresen áll az épület, bár a hírek szerint azért a magát városvezetésnek álcázott ingatlanügynökség ezen sokat dolgozott a háttérben. Ez a mindenen és mindenkin való átgázolás nem a jó városvezetők sajátja, ennyit azért tudni kellene, ha már valaki arra adja a fejét, hogy irányítani próbál egy várost.

Viszont van egy jó hírem a cégeltüntetőnek, a sikkasztónak, a pénzhiénának, a bukott énektanárnak, a perverznek, a váci-náciknak, a tolvaj mentősnek, az újságírókat vegzálónak már csak 571 nap és 13 óra van hátra!