NÉPES MEZŐNY ÍGÉRKEZIK SZOMBATRA A MÉSZKŐEMBER – LÉGRÁDI BÉLA EMLÉKVERSENYRE

Az előnevezési határidőig a mezőnybe besoroltak száma alapján a 20. Mészkőember – Légrádi Béla Emlékverseny ismét mindenkit meggyőzhet majd arról, hogy ennek a Naszály szerpentinjén hagyománnyá vált kaptatós kerékpáros megmérettetésnek bizony van létjogosultsága, érdemes lesz újabb évtizedekig folytatni.

Mint a verseny közösségi médiás oldalán áll, nevezésre már csak a helyszínen, a verseny napján (március 11. szombat), egészen pontosan 9:00-10:30 között lesz lehetőség.

Fontos információ a „csak” érdeklődőként, szurkolóként érkezőknek is, hogy a versenyközpontot most nem a Dóri-kocsmánál, hanem a 2/A alagút után azonnal jobbra állítják fel a szervezők, gépkocsikkal csak az út jobb oldalán lehet majd megállni a szakaszon.
Értelemszerűen minden nevező előzetesen is bejárhatja a pályát a verseny teljes ideje alatt, természetesen fokozott elővigyázatossággal, pillanatig sem zavarva a már versenyben tekerő sporttársakat.

A pálya egyetlen lejtős szakaszán szokás szerint bóják és versenybírók segítik a balesetmentes áthaladást, de alapvetés, hogy mivel a verseny NEM LEZÁRT útvonalon halad, a KRESZ betartása KÖTELEZŐ mindenki számára, fokozottan érvényes ez a kanyarok levágására!
A cél előtt mintegy 150 méterrel táblák és bóják jelzik majd, hogy át kell térni az út menetirány szerinti BAL oldalára!

A Mészkőemberke gyerekfutamok a megszokott helyről rajtolnak, a versenyközpont és a rajt között 800 méter a távolság, tehát a kísérőknek időben el kell indulniuk a rajthoz az apróbb talpú versenyzőkkel.


Somoghy Attila főszervező posztja szerint ezért a két, az úgynevezett Bónusz hajtűkanyarjából származó „kavicsért” hatalmas küzdelem várható szombaton.