EGY SZÍR EMBERCSEMPÉSZT FOGTAK EL A SZLOVÁK RENDŐRÖK AZ IPOLYNÁL

Az Ipoly folyót átúszva próbált menekülni egy szír embercsempész. A szlovák rendőrök elfogták és átadták a magyar hatóságnak – közölte a police.hu.

A szobi rendőrök 2023. március 7-én reggel 8 óra körül akartak igazoltatni egy magyar honosságú kék furgont. A sofőr a rendőrök többszöri jelzésének ellenére sem állt meg, miközben Letkés, Petőfi utcában a teherautóval egy fának és egy családi ház kerítésének ütközött. A helyszínt elhagyta, az Ipoly folyót átúszva, szlovák mélységbe menekült.

A járműben 32 fő szír állampolgár tartózkodott, akik Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. Őket a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészt – 23 éves szír állampolgár – a szlovák rendőrhatóság beosztottjai 8 óra 45 perckor a folyó partján elfogták, őt a magyar hatóságoknak átadták, akik a Váci Rendőrkapitányságra előállították.

Vele szemben a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indított, a férfit őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.