NER-ES KÖZBESZERZŐVEL DOLGOZNAK MATKOVICHÉK

Úgy tűnik, hogy a váci baloldali városvezetés számára semmi sem lehetetlen. Szerződés bizonyítja, hogy Matkovich Ilonáék egy, a NER-hez tartozó, vagyis Fidesz-közeli céggel dolgoznak együtt. A WIT Zrt. több esetben is közbeszerzési feladatokat látott el a váci önkormányzat megbízásából.

Vác Város Önkormányzat képviseletében Matkovich Ilona polgármester 2021. december 20-án írta alá a WIT Zrt. megbízott képviselőjével azt a szerződést, amiben arról állapodtak meg, hogy a Fidesz-közeli cég a „Megbízónál (váci önkormányzat – szerk.) és költségvetési intézményeinél felmerülő közbeszerzési feladatokat” lát el.

A leírtak szerint a megbízási díj összege 700.000 forint+Áfa/hó, ami évente 11 darab közbeszerzési eljárás lebonyolítását foglalja magába.

Ezen a táblázaton jól látszik, hogy tavaly valóban megvalósult a 11 eljárás. A WIT Zrt. a többi közt játszóterek felújításában, a városháza tetőfelújításában és útfelújításokban is közreműködött.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy milyen megfontolásból választotta Vác baloldali, a kormányt gyakran ekéző városvezetése a Fideszhez közel álló WIT Zrt.-t, ezért kérdésünket e-mail-ben elküldtük Matkovich Ilonának, aki megkeresésünkre nem reagált.