A SZIVÁRVÁNY KOALÍCIÓNAK A KONFLIKTUSGERJESZTÉS ÉS A LEJÁRATÁS A FŐ MOTIVÁCIÓJA, ÚJRA KIDERÜLT, HOGY ALKALMATLANOK A VÁROSVEZETÉSRE

Megkerestük Mokánszky Zoltán (FIDESZ-KDNP) képviselőt, hogy kommentálja a városi honlapon megjelent azon írást, amely megkérdőjelezi, hogy igazat állított abban az ügyben, hogy a városvezetés immáron negyedik éve kizárja a Fidesz-KDNP képviselőit a költségvetés tervezéséből. 

VO: Képviselő úr, hogy kommentálja a város hivatalos fórumán megjelent állítást, hogy ön nem mond igazat abban az ügyben, hogy a javaslatait a baloldali városvezetés folyamatosan kiszorítja a város építésének megtervezéséből?

MZ: A szivárványkoalíciós városvezetés, Matkovich Ilona, Ferjancsics László, Kiss Zsolt, Inotay Gergellyel karöltve folyamatosan a közpénzből fizetett sajtós iparosaikkal (szakmányban) igyekeznek félremagyarázni a jobboldal – különösképpen jómagam – testületi ülésen tett hozzászólásait és sajtótájékoztatóit. Az érthető, hogy ilyen a politika természete, de magunk között szólva az igazmondásnak azért lenne némi etikai határa is!

Ahogy olvashatják és hallhatják a városházi médiumokban, a városháza honlapján, a Váci Hírnökben, az ESTV-n, a város közösségi oldalán és a különböző szivárványkoalícióhoz köthető közösségi oldalakon a fő motívum az önfényezés és a konfliktus-gerjesztés, valamint a politikai ellenfelek kriminalizált lejáratása.

Véleményem szerint ez a jelenlegi szivárványkoalíciós városháza a valódi városvezetés helyett ehhez a pár dologhoz ért leginkább:

  • a kormány, a térség országgyűlési képviselője, a váci jobboldaliak és különösképpen személyem lejáratásához,
  • a folyamatos konfliktus-gerjesztéséhez,
  • a város ingatlanainak eladásához,
  • és miközben százmilliókkal több összegből gazdálkodhatnak, folyamatosan megy a sírás és a kormányra mutogatás.

VO: Miről szól valójában az ön lejáratása?

MZ: A jelenlegi lejáratásom során úgy tűnik, hogy ez már a választások előszele, valamint mintha súlyos szövegértési problémáik is lennének, hiszen a testületi ülésen is elmondtam, hogy ebben az évben immár a negyedik alkalommal tervezett költségvetést a város, ugyanúgy, mint ahogy az előző három alkalommal, most sem tervezték be a javaslataimat a költségvetésbe. (Ennek egyébként bárki utánanézhet a város hivatalos dokumentumai között!)

Amennyiben követik a testületi üléseket, akkor láthatják illetve hallhatják a kitartó munkámnak köszönhetően, hogy az általam évekkel ezelőtt követelt fejlesztésekkel dicsekednek most a város hivatalos honlapján.

Akik ismernek, tudják, hogy a váciakért és a körzetemben lakókért mindig is kiálltam és ezután is ugyanezzel az elkötelezettséggel fogom a jövőben képviselni őket.