OLVASÓINK INFORMÁCIÓI SZERINT EGY KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁSNAK ÁLCÁZOTT VÁLASZTÓI ADATBÁZISÉPÍTÉSBE KEZDETT A VÁROSHÁZA

Olvasóink hívták fel a figyelmünket arra, hogy a napokban baloldali városvezetők (a hírek szerint konkrétan Matkovich Ilona, Kiss Zsolt, Ferjancsics László) helyi népszerűségét firtató közvélemény-kutatással keresték meg őket. Erősen rímel e hír arra, amit a napokban publikált egy országos hírportál, hogy egy közvélemény-kutatásokkal és politikai elemzésekkel foglalkozó vállalkozás, amely igen szoros kapcsolatban áll a baloldallal, számos baloldali városvezetésű településen sorra végez ilyen típusú „kutatást”, illetve inkább választói adatbázisépítést. Amennyiben váci olvasóink jól tájékoztattak, akkor úgy tűnik, hogy felpörgött a jövője iránt joggal aggodalmakkal terhes  baloldali városháza kampánygépezete. 

Mivel nem ismert, mely kutatóintézet végzi ezt a megbízást, de a helyi viszonyokat ismerve, könnyen elképzelhető, hogy egy baloldalhoz köthető vállalkozás végezheti ezt az üzleti szempontból feltehetően tiszta, de politikailag erősen megkérdőjelezhető munkát. Ilyesfélét már a város polgárai megtapasztalhattak, amikor a város vezetői több, szólásszabadságot akadályozó baloldali ügyvédet szabadítottak a választók véleményének kontrollálására.

Sajtóhírek alapján ismeretes, hogy léteznek hazánkban a guruló dollárokból kitartott olyan közvélemény-kutatásokat végző intézetek is, amelyek előszeretettel a baloldali önkormányzatoknak, korábban a Gyurcsány-kormánynak dolgoztak, jelenleg is megbízásuk van a Demokratikus Koalíciótól, partnerük több Soros intézmény, valamint rendszeresen együttműködnek a Népszavával, és ezer szállal kötődnek a DatAdat-hoz, amely a guruló dollárok egyik nagy haszonélvezője volt.

Amennyiben e közvélemény-kutató megkeresi a váciakat, kérjük, mondják el kendőzetlen véleményüket a pénzhiénákról, az önkormányzatnak álcázott ingatlanügynökségről, a váci nácikról és perverzekről, a pártpénzektől ragacsos kezűekről, az egész, amennyire gőgös, annyira tehetségtelen csoportosulásról…