SZÁDOCZKI IMRE: HIÁBA KÖLTENEK MILLIÓKAT SZTÁRÜGYVÉDEKRE, A VÁCONLINE-RA NEM LEHET SZÁJZÁRAT TENNI!

Szádoczki Imrével, a Fidesz váci elnökével a VácOnline rendszeres rovatában igyekszünk hétről-hétre értelmezni a heti közéleti eseményeket. Ezúttal is arra kérjük, hogy a helyi jobboldal szemszögéből tolmácsolja olvasóinknak az előző hét közéleti történéseit!

VO: A héten a bíróságon egy közös jelenésünk volt. Minek véli ezt az új tendenciát, hogy ezúttal nem politikusok perelnek, hanem önkormányzat közeli civilek igyekeznek elég súlyos vádakat akasztani a jobboldali közszereplők nyakába, ezzel a közvélemény előtt kriminalizálni e konzervatív polgárokat?

– Mivel a sajtóperek szinte mindegyikét eddig elveszítették, zömében azért, mert a törvényeink szerint a politikusoknak az átlagosnál jobban kell bírniuk a sajtó- és szólásszabadság biztosította kritikát, most – ha jól érzékeljük, akkor új jelenségként a városvezetésnek álcázott ingatlanügynökség szemlehunyása közepette, hozzájuk közeli civilek kezdtek jogi csűrcsavarokba belerángatni jobboldali hangadó szereplőket.

Volt egy tárgyalás nélküli korrekt békülés a VácOnline és egy intézményvezető között, és valamint a lapban megjelentett egyik közös interjúnk kapcsán a városháza közeli cég részéről a józan kiegyezés helyetti súlyosan megfenyegetés.

Ebben az esetben az volt a „békeajánlat”, hogy

a VácOnline vegyen le minden eddigi írást a felperesről (lett légyen annak akár maximálisan igaz tartalma is, ÉS feltétlenül az összeset!), valamint a következő öt évben semmit nem írhatunk, nyilatkozhatunk majd róluk!

Hát ez tényleg helyi váci fantasztikum!

Íme ez lett volna a Matkovich-féle szájzár kiterjesztése a helyi sajtóra is!

Ezúton közöljük az illetékesekkel, semmilyen zsarolásnak nem engedünk és mindenért vállaljuk a felelősséget (helyi Fidesz elnök, lapszerkesztő – a szerk.), ellentétben a városvezetés cégeltüntető, sikkasztó, perverz és náci tagjaival szemben.

Bár mi is perelhetnénk a polgármester sokszor az igazságtól fényévekre lévő állításait, a Váci Hírnök gyalázkodásait, de ez nem a jobboldal világa, mi nem költünk baloldali sztárügyvédekre milliókat.

(Egyébként a céget képviselő ügyvédi iroda politikai beágyazottságával kapcsolatban a legfelszínesebb keresés is eligazítást nyújthat: ők védték például a hatmilliárd forintot meghaladó költségvetési csalási ügyben már jogerősen elítélt Ceglédy Csabát és a mocskos szájú Nagy Blankát is.)

VO: Elfogadták a város idei költségvetését. „Örülünk, Vincent? – kérdezi Jules, Tarantino Ponyvaregényében Vincent-et, miután 666-os kóddal kinyittatta Marcellus Wallace bűnöző lelkét tartalmazó táskát… Van Vácon okunk az örömre?

– Ennek örülnünk kell, de a felhangokra, amik körülveszik, reagálnunk kell! A polgármester egyszer az elvett iparűzési adóról beszél, néhány sorral lejjebb a jelentősen megemelkedettről, kis ellentmondás… Ismét emlegeti a szolidaritási hozzájárulást és keresi a 4 milliárdot. Akkor kezdjük újra, Polgármester Asszony! A szolidaritási hozzájárulást a 22.000 forint feletti egy lakosra jutó iparűzési adóerő-képesség alapján vetik ki és azok a települések kapják, ahol nagyon kevés az iparűzési adó bevétel. 4 milliárd ügyében pedig ismét javaslok egy látogatást a Székesegyházba, szerintem azonnal látni fogja!

VO: A perek ellenére folytatjuk a heti önkormányzati események értelmezését?

– Nekem személy szerint, mint a Fidesz váci elnökének elsősorban a város jobboldali beállítottságú embereihez kell szólnom. Azt láttuk a tavalyi választásokon, hogy 10.000 támogatónk van a városban, akiket tájékoztatni kell a tudomásunkra jutott eseményekről, történésekről. Ez kötelességünk, még ha ez nem is tetszik a baloldali városházának.

Nekünk a választóinknak kell megfelelnünk és úgy kell tevékenykednünk, hogy a szemükbe tudjunk nézni és ne kelljen magyarázkodni a cselekedeteink miatt.

586 nap és 13 órát mutat a visszaszámláló. Fogy az idő és fogy a levegő körülöttük!