MOLNÁR. J. PÉTER: SIKA, KASZA, LÉC – HAZUGSÁG MATKOVICH MÓDRA AZ ÁRTÉRI TANÖSVÉNY ÜGYÉBEN

Kedvem lenne sajtópert indítani Matkovich Ilona ellen, hiszen ismételten hazugsággal vádol, ezúttal az ártéri tanösvényről készült tudósításom kapcsán, amit természetesen ismételten nem követtem el. Egyetlen oka van annak, hogy nem teszem: az, hogy engem nem érdekel, mit hazudik Matkovich Ilona, mit akar éppen elsikálni, vagy lekaszálni. Neki előbb-utóbb úgyis csak a lelécelés marad, magam pedig nem kívánok beleszállni azokba a gyerekes és ostoba játszmákba, amelyekben ő és körei homokoznak. Azért egy-két dolgot tisztába tennék. Lássuk legelőször is Matkovich Ilona „tényállításait”.

A tanösvényhez semmi köze a KDNP-nek!

Kezdjük mindjárt azzal, hogy polgármester asszony szó szerint azt mondta a legutóbbi testületi ülésen, hogy

„a tanösvény az a váci KDNP-nek a fennhatósága alá tartozik.”

Igen? Azta héjjj…, ahogy a székely benzinkutas mondaná. Kedves Polgármester Asszony! Ha már nem tudja magát elszakítani attól a sértett, gőgös úriasszony modortól, amiről korábban már volt szerencsém szót ejteni, és ha már csak félinformációi vannak bizonyos dolgokról, akkor legalább hallgasson úriasszony módra. Nem szégyen nem tudni mindent, viszont az már az, ha tudja, hogy nem tud mindent, mégis azt állítja, hogy Ön a Helység Kalapácsa. Mivel utóbbi kis alakítása elég nagy vihart kavart a váci közösségi médiában, a Göncöl Turistaház nevű Facebook-felhasználó, úgyis mint valószínűsíthetően az ártéri tanösvényt tulajdonló és kezelő Göncöl Alapítvány, helyre is rakta a maga kis „tévedését”, ekképpen:

„Nem az első alkalom, hogy valótlanságokkal terhelnek bennünket a Váci Ártéri Tanösvény ügyében. E tárgyban több alkalommal nyilatkoztunk, közzétettük a Facebook-on, a honapunkon stb. De, ha már polgármester-asszony annyira aggódik a tanösvényért, újra leírjuk, hogy a Váci Ártéri Tanösvény a Göncöl Alapítvány kizárólagos tulajdona, leltári ingóság. A nyílt Dunai-hullámtéri erdő pedig – amelyben a Váci Ártéri Tanösvény található – Natura 2000-es terület, a Duna-Ipoly Nemzeti Park természetvédelmi kezelésében, valamint a teljes terület állami vagyonkezelője a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság.”

Hogy Mabelt idézzük a Csengetett Mylord-ból: „No, most már tudja.”

Akkor mi is az igazság, Polgármester Asszony?

És akkor nézzük azt a részt, ami engem illet. Blikkfangosan kezdi közösségi oldalán, hogy azt mondja:

„HOVÁ LETTEK A VÁCI TANÖSVÉNYRE BEFIZETETT ADOMÁNYOK?

Ezzel a kérdéssel keresett meg több váci lakos, akik elmondásuk szerint, befizettek kisebb-nagyobb összegeket arra a bankszámlaszámra, amelyet Sz.E a váci KDNP tagja (volt tagja, jelenleg tartósan külföldön él – a szerk.) nyitott a tanösvény állítólagos megmentésére. A kezdeményezésről a HírTv is hírt adott. A HírTv oldalán a következő cikk olvasható erről a témáról. »Közösségi összefogással mentene meg egy tanösvényt a KDNP váci szervezete. A párt egy magánszemély mögé állt be, mert úgy látja, az egykor híres Ártéri Tanösvény azért ment tönkre, mert az ellenzéki vezetésű váci önkormányzat nem adott pénzt a karbantartásra a bemutató helyet működtető alapítványnak.«

Talán nem lepődnek meg azon, hogy a HírTv tudósításából egy szó sem igaz, ami a városvezetést illeti.”

Csak azért, hogy tisztán lásson mindenki ebben az ügyben, idézném annak a tudósításnak a szövegét is, amelyet 2021. április 26-án készítettem a HírTv számára:

„Közösségi összefogással mentene meg egy tanösvényt a KDNP váci szervezete. A párt egy magánszemély kezdeményezése mögé állt be, mert úgy látja, az egykor híres Ártéri Tanösvény azért ment tönkre, mert az ellenzéki vezetésű váci önkormányzat nem adott pénzt a karbantartásra a bemutatóhelyet működtető alapítványnak. (Ez az úgynevezett felkonferáló szöveg, amit a műsorvezető mond be a tudósítás előtt – a szerk.)

Szalaggal zárta le a váci önkormányzat a Göncöl Alapítvány tulajdonában álló Ártéri Tanösvény bejáratát. A bemutatóhely karbantartására az előző városvezetés rendszeresen adott támogatást az alapítványnak, és korábban a pallósor még babakocsival is járható volt. Most azonban más a helyzet.”

Szentiványi Erika alapító, „mentsük meg az ártéri tanösvényt” Facebook-csoport:

„Korábban folyamatosan adott támogatást az önkormányzat az éves karbantartására ennek a tanösvénynek, de ebben az évben a támogatás elmaradt, nem sikerült megegyeznie az alapítványnak és az önkormányzatnak mai napig sem, ugyan folytak tárgyalások.”

„Vác ellenzéki polgármestere, Matkovich Ilona közösségi oldalán kuszának nevezte az ártéri tanösvény ügyét, bár azt elismerte, hogy nem voltak eredményesek a fenntartó alapítvány és az önkormányzat eddigi tárgyalásai. A helyi KDNP politikai szervezetként állt a civil kezdeményezés mögé.”

Kriksz István elnök, KDNP Vác:

„Nagyon fontosnak tartjuk dr. Szentiványi Erika kezdeményezését, és mint politikai szervezet a helyi KDNP maximálisan támogatja, és buzdítok is mindenkit, hogy aki támogatni szeretné ezt a nemeslelkű kezdeményezést, az csatlakozzon rá.

A váci ártéri tanösvény felújítására egymillió forint anyagköltséget gyűjtenének össze a kezdeményezők, mert a munka nagy részét vállalkozók felajánlásából végeznék el még idén nyáron.”

 

Immár három éve tart a közvélemény súlyos baloldali manipulációja

Szóval. Az egy dolog, kedves Polgármester Asszony, hogy Ön jó szokása szerint úgy hajlítja a teret, ahogy az Magának jó, és nem fejti ki az igazság egészét. Vagyis Ön csupán az általam készített tudósítás töredékét idézi posztjában, és azt állítja, hogy én nem mondtam igazat. Akkor összefoglalnám Magának:

A tudósításban csupán arról van szó, hogy 2021-ben elmaradt az önkormányzati támogatás, amit állítása szerint korábban az ártéri tanösvény karbantartására használt fel a Göncöl Alapítvány. Továbbá arról, hogy Szentiványi Erika, MAGÁNSZEMÉLYKÉNT, (csókolom, tetszik érteni a kifejezést?) egy gyűjtést indított a tanösvény megmentésére. E mögé a gyűjtés mögé BEÁLLT A VÁCI KDNP, tehát NEM A KDNP INDÍTOTT GYŰJTÉST, hanem csak politikai szervezetként beállt egy magánszemély kezdeményezése mögé.

Az, hogy ebből Magácskának mindössze annyi jött át, hogy az Ártéri Tanösvény egyenlő a KDNP váci szervezetével, és úgy egyébként a hírtévé meg hazudik, az vagy szövegértési hiányosság, vagy pedig, ami sokkal valószínűbb, ismerve az Ön kvalitásait, szándékos manipuláció.

De, hogy ne hagyjuk válasz nélkül a közösségi oldalán feltett kérdését, ide másoljuk a Göncöl Alapítvány nyilatkozatának adekvát szövegét is:

„Szentiványi Erika önkéntesünk gyűjtést rendezett két évvel ez előtt, erre a célra külön bankszámlát nyitott, és a gyűjtés végeztével a befolyt összeget – amely 80.000 Ft – befizette a Göncöl Alapítvány pénztárába. Minderről ő is és mi is tájékoztattuk a nyilvánosságot.”

Szóval ennyi volna. Csak a szokásos. Vihart próbált kelteni az ártéren, mert az hitte, Ön fújja a passzát szelet. Hát nem. Még annyi a végére, hogy a Sika, kasza, léc a Kispál és a Borz negyedik stúdióalbuma, amely 1994-ben jelent meg. A sika, kasza, léc jelentése:

  • a sika a koncert mielőbbi lebonyolítása,
  • a kasza a buliért járó gázsi felvétele,
  • a léc pedig a koncerthelyszín elhagyását szimbolizálja.

Ön most melyik fázisnál jár, Polgármester Asszony?

MJP