ÁPRILIS 30-IG LÁTHATÓ GÁDOR MAGDA KIÁLLÍTÁSA A VÁROSVEZÉRI INGATLANÜGYNÖKSÉGTŐL MEGMENTETT K16-BAN

Még április 30-ig látható a Káptalan utca 16. alatt található Modern Művészeti Gyűjteményben a Munkácsy Mihály-díjas Gádor Magda szobrászművész kamarakiállítása.

Az alkotó 1949-1954 között a Képzőművészeti Főiskola hallgatója volt, ahol Mikus Sándor, Pátzay Pál és Kisfaludi Strobl Zsigmond tanították. 1955 óta vesz részt kiállításokon. 1963-tól férjével dolgozott.

Sokféle anyagot használt alkotásaihoz. Ólomból, bronzból, kőből és agyagból szobrászkodott. Az 1970-es évektől kezdve zömmel betonból készíti alkotásait, amelyeket ki is fest. A szürke felületekre természetes anyagokból készült festékkel vonalakat, pöttyöket fest, vagy eleve a beton anyagába keveri.

Munkásságát nehéz besorolni a kortárs irányzatok valamelyikébe. Szobrászata teljesen egyéni jellegű. Plasztikái mellett igen jelentős grafikai munkássága is. Legelőször 1996-ban egy kiállításon jelentek meg együtt, egyenrangú műalkotásként grafikái a kisplasztikák mellett. Addig mindig más alkotókkal szerepelt közös kiállításon.

Ahogy az egész gyűjtemény, úgy ez a kamarabemutató is előzetes bejelentkezéssel látogatható, tel.: 30/258-0269. A belépés díjtalan!