MATKOVICHÉKNAK NEM ELÉG A VÁCI FÉRFI KÉZILABDA BEDŐLÉSE, MOST A FOCINAK IS NEKIUGRANAK

Bírósági úton követeli vissza a baloldali önkormányzat a váci futballegyesülettől azt a több mint 250 millió forintos támogatást, amit a korábbi kormánypárti városvezetés megszavazott nekik.

Az előző városvezetés infrastruktúra fejlesztésre biztosított mintegy negyedmilliárd forintot a Vác Városi Labdarúgó Sportegyesületnek, azonban 2021 tavaszán az akkor nemrég megválasztott baloldali önkormányzat megpiszkálta a támogatást, mert Matkovichék szerint nem olyan ütemben haladtak a fejlesztésekkel, ahogy kellett volna. 

A város visszakövetelte a pénzt, de a VVLSE nem teljesített határidőre, ezért Matkovichék jogi eljárást indítottak. A polgármester közösségi oldalán azt írta, hogy az önkormányzatnak összesen 253 millió forinttal tartoznak. 

A stadionberuházásba is beleártotta magát az önkormányzat, mert szerintük a VVLSE-hez tartozó Vác FC 180 millió forintos önrésszel futó, összesen 600 milliós projektje sem haladt a tervek szerint.

Jelenleg két per van folyamatban, mindkettő a bírósági szakaszban jár:

  • A VVLSE-vel kapcsolatos per első tárgyalását január 30-ára tűzték ki, de végül elnapolták egy márciusi időpontra. Ebben az esetben 73 millió forintról van szó.
  • A Vác FC-vel (melynek tulajdonosa a VVLSE) kapcsolatos pernek pedig – amely a stadionberuházás 180 millióját érinti – még nincs tárgyalási időpontja.

Vác botrányairól híres városvezetése korábban a férfi kézilabdát is bedöntötte.

2020-ban a koronavírus járvány miatti leállás padlóra tette a csapatot – erről egy korábbi interjúban beszélt a klub akkori elnöke a Nemzeti Sportnak. Schoffer Attila elmondta, hogy gazdaságilag nem tudták megteremteni azt a hátteret, amire egy NB I-es csapatnak szüksége lett volna. Ezért nem vállalták az indulást a következő idényben. 

Azóta is sokakat érintő kérdés, hogy az önkormányzat miért nem keresett anyagi forrást a váci kézilabdacsapat megmentésére?