SZÁDOCZKI IMRE: 2024 MÁJUSA NAGYON HAMAR ELJÖN, A VÁROS POLGÁRAI PEDIG NEM FELEDKEZNEK EL A CÉGELTÜNTETŐKRŐL, A SIKKASZTÓKRÓL, A PÉNZHIÉNÁKRÓL, A BUKOTT ÉNEKTANÁRRÓL, A PERVERZEKRŐL ÉS A VÁCI NÁCIKRÓL

Szádoczki Imrével, a Fidesz váci elnökével a VácOnline rendszeres rovatában igyekszünk hétről-hétre értelmezni a heti közéleti eseményeket. Ezúttal is arra kérjük, hogy a helyi jobboldal szemszögéből tolmácsolja olvasóinknak az előző hét közéleti történéseit!

VO: Eljutott-e Önökhöz valamilyen lakossági reakció az egyre nagyobb területekre kiterjesztett parkolási rendelettel kapcsolatban?

– Folyamatosan nagyon sokan keresnek meg bennünket a kiterjesztett parkolás miatt. A városvezetés bevonta teljesen értelmetlenül/értelmezhetetlenül a fizető övezetbe szinte a fél várost. Semmilyen lakossággal szembeni együttérzés, üzleti logika és koncepció nincs az Inotay alpolgármester nevével fémjelzett parkolási rend mögött. Mi a váci polgárokkal együtt  csak egyszerű pénzlenyúlásnak látjuk. Ígérték, hogy megoldják az iskolákban tanítók és templomjárók problémáját, de semmi nem történt.

VO: Matkovich Ilonánál mintha az elhasznált gramofonlemezen beakadt volna egyféle tű: városnak járó milliárdok, sportcsarnok, K16 stb…

– Szót kell ejtenünk a polgármesternél már-már krónikusan berögzült ilyenféle ügyekről. Sokáig és sokszor emlegette a „négy” és „öt” milliárdot, amiből ugye, egyszer zajlik a székesegyház felújítása, az öt milliárdról pedig saját maga mondott le, nem kell a  multifunkcionális csarnok jeligével. Mostanában a Káptalan u. 16. akadt be nála. Mondjuk, sejteni véljük a motivációt, ami a városvezetésnek álcázott ingatlanügynökséget hajtja: bármi, ami a városban eladható, felújítható ingatlan, ami kikerül a látószögből, az komoly „fájdalmat” okoz e csapatnak. A K16 esetében csupán egy megmentett művészeti gyűjteményről van szó, ami nem került az utcára. Minden más csak vasárnapi Matkovich mese!

VO: A váci jobboldali közösség szemmel láthatóan elkezdte a jövő májusi önkormányzati választásokra való felkészülést. Ami bizton látszik, hogy lesz feladat bőven!

– Városunk az elmúlt három évben minden tekintetben lejtmenetbe került! Annyi biztosnak tűnik, hogy a jövőben nem lehet minden egyes ügyben szembe menni a kormánnyal és az országgyűlési képviselővel, majd ezek megtörténte után nagy szemekkel rácsodálkozni az események rosszra fordultán.

Egy városvezetésnek minden esetben a város érdekeit és fejlődését kell szolgálnia, nem személyes és pártérdekeket. Vácon sajnos ez nem így van!

Azt is elfelejtik a jelenlegi hatalomgyakorlók, hogy tavaly áprilisban az emberek véleményt mondtak róluk. A Fidesz-KDNP városunkban is óriási győzelmet aratott – bármennyire is igyekeznek a magabiztosság látszatát sejtetni a kimeríthetetlen közforrásokból fenntartott sajtójuk által –, erre azért érdemes emlékezniük!

Szóval már tényleg nem kell sokat várni, hiszen 2024 májusa nagyon hamar eljön!

Egészen pontosan a rendszerváltásig még 600 nap és 13 óra van hátra. Annyit ígérhetek, hogy a mi csapatunkban nem lesz cégeltüntető, sikkasztó, pénzhiéna, bukott énektanár, perverz és váci náci sem!