PERT NYERT A VÁCONLINE MATKOVICH FIÁVAL SZEMBEN

Vác baloldali polgármesterének, Matkovich Ilonának a fia tavaly indított sajtópert a VácOnline ellen. A Kőhíd lakóparkot építtető cégtulajdonos, Pajor Dániel többek között azt kifogásolta, hogy beszámoltunk a hozzá köthető botrányos ingatlan beruházásról és arról, hogy megsérült egy ember, amikor a munkagépek megközelítették az építési területet. A Fővárosi Ítélőtábla a VácOnline-nak adott igazat és kimondta, hogy Pajor pervesztesnek minősül.

Tavaly júniusi cikkünkben leírtuk, hogy a „Matkovich Ilona családja körüli szövevényes cégháló még 2019-ben, az önkormányzati választások után juthatott hozzá egy korábban a város tulajdonában lévő zöldövezeti telekhez, ahol most a szomszédban lakók tiltakozása ellenére 39 lakásos társasházat kezdett építeni.” Szó esett arról is, hogy „az építési terület csupán szűk utcákon közelíthető meg, ahová a vállalkozó lánctalpas erőgépet küldött. A környékbeliek tudni akarták, hogy van-e engedélye a nehézgépnek az aszfalton való áthaladásra”. Az érdeklődés során egy személy balesetet szenvedett. „Vácon nem ez az egyetlen botrányos ingatlan beruházás. A közeljövőben több helyszínen is építkezés kezdődik majd, ahol a környékbeli lakók már most tiltakozó akciókat szerveznek”.

Egy tavaly júliusi beszámolónk is kiverte a biztosítékot Pajornál. Abban arról tájékoztattuk olvasóinkat, hogy „Már akár 221,5 millió forintért is vásárolhatunk lakást Matkovich Ilona gyerekeinek cégétől, Vácon. A »hangyavár lakásokat« kínáló Pajor Dániel cége ráadásul egy olyan területen árulja ezeket az ingatlanokat, amely korábban az önkormányzat tulajdona volt”. (…)

Pajor Dániel összetalálkozott a valósággal. A Fővárosi Ítélőtábla szerint ugyanis„egyik sajtóközlemény sem állítja, hogy a felperes (Pajor Dániel) cége közvetlenül az önkormányzattól vásárolta volna az ingatlant, az írások szövegösszefüggésükben vizsgálva sem alakítanak ki olyan hamis színt, amely az önkormányzattól való közvetlen szerzést juttatná kifejezésre.”

A Fővárosi Ítélőtábla a felperes (Pajor Dániel) helyreigazítás iránti keresetét elutasította. A felperes (Pajor Dániel) az első- és a másodfokú eljárásban egyaránt pervesztesnek minősül.

***