TOVÁBB GYŰRŰZIK A BOTRÁNY A KŐHÍD LAKÓPARK ÉPÍTÉSE KÖRÜL – MATKOVICH TOVÁBBRA IS MÉLYEN HALLGAT

„Undorító, ezt nem lett volna szabad engedni” – ez jutott először eszébe egy váci polgárnak, amikor a Hír TV stábja megkérdezte tőle, hogy mi a véleménye a Vácon épülő Kőhíd lakóparkról. A luxusberuházást, amit a város baloldali polgármestere, Matkovich Ilona fiának cége épít, egyáltalán nem nézik jó szemmel a helyiek. 

A közfelháborodást keltő Kőhíd lakóparknál a Célpont stábja forgatott. A váciak szerint ha beköltöznek majd az új lakók, a környék infrastruktúrája nem bírja el a megnövekedett terhelést, a pihenést jelentő zöldövezetek pedig megszűnnek. 

„Annyi ember idecsődül, se utak, egyszerűen létezni nem tudunk, hát nézze meg, itt áll most is a nagy kamion, alig férnek el az autók. Képzelje el, az a 48 család ide beköltözik. Mi lesz itt?” – részletezte a sokakat érintő problémát egy járókelő.

„Elvették a gyerekektől a szabad játék lehetőségét, elvették a lakó pihenőövezeti területi jelleget erről a városrészről. Akkor már legalább ne egy ilyen betonkolosszust kelljen néznünk!” – ezt pedig egy másik váci lakos mondta. 

A váciak már a kezdetektől nehezményezik, hogy ők már csak akkor értesültek a lakópark építéséről, amikor kivágták a korábban a területen lévő fákat. A csalódott és felháborodott váciak tavaly novemberben egy lakossági fórumot hívtak össze, amin Matkovich Ilonát kérdőre is vonták. Voltak, akik közölték vele: már bánják, hogy rá szavaztak. Matkovich akkor azzal védekezett, hogy ő semmit sem tudott a saját fiának, Pajor Dánielnek a beruházásáról. Emellett arról “biztosított” mindenkit, hogy a fia semmiféle kedvezményt nem kapott és nem is fog kapni, ugyanúgy mint az ismerősei sem.

A Váci Fidelitas elnöke szerint nem újkeletű dolog, hogy Matkovich Ilona önhatalmúlag jár el olyan ügyekben, amik a városlakókat nagy mértékben érintik.

„Polgármester asszony fordítva ül a lovon. Egy polgármesternek a város lakóit szolgálnia kellene. Ezzel szemben ő azt hiszi, hogy ő itt a királynő és ő itt uralkodik a város lakói fölött. Volt Vácon egyébként egy ilyen beszélgetés, amikor egy váci polgárnak azt mondta, hogy ő itt a város első embere, ebben a városban az van, amit ő akar. Úgy látszik, hogy a második a fia, a fiához köthető cég, és ide megépítheti ezt az ingatlant” – fejtette ki véleményét Szabó Csaba.

Az elnök szerint Matkovich folyamatosan Vác rossz hírét kelti a médiában.

„Ez nagyon szomorú azért egy váciként azzal szembesülni, hogy ha belekerülünk az újságba vagy a tévébe, az azért van, mert polgármester asszony botrányairól számolnak be. Azért ez elkeserítő” – hangsúlyozta Szabó.

A Hír TV e-mailben és telefonon is kereste Matkovich Ilonát, de megkeresésükre nem reagált és a városházán sem találták meg őt hivatali munkaidőben. Matkovich Ilona magatartása szerkesztőségünk számára sem ismeretlen, ugyanis sorozatosan nem reagál az e-mailben feltett sajtókérdéseinkre.