BUKI HÍRADÓ: A FORRONGÓ BUKIBAN KÁSZONYINAK MÁR LEFŐTT A KÁVÉ (VIDEÓ)

Szerkesztőségünk újra felkereste a Buki közösségét, és arról érdeklődtünk a VácUp sorozatunk újabb epizódjában, hogy a Matkovich-Kászonyi botrányos lakossági fóruma után megvalósult-e bármi is az ígéreteikből?

„Fekvőrendőrök kerülnek elhelyezésre, több is erre az utcarészre” – hangsúlyozta egykoron Kászonyi Károly, a körzet képviselője a kamerák és számos helyi lakos jelenlétében.

„Sok mindent ígértek, és abból semmi sem lett” – mondta el egy helyi lakos, Mártonffyné Benkő Éva.

„A táblák kihelyezésre kerülnek: Állj! Elsőbbségadás kötelező, Lakott terület táblák is három utcában” – állította Kászonyi azon az emlékezetes lakossági fórumon.

Hájas Attila, helyi lakos azonban a videóban elmondta, hogy „nem tudom, mennyibe kerülhet egy fekvőrendőr, de az itt a lakók már mondják, hogy összedobjuk rá a pénzt, engedélyezzék, megvesszük, ha nincs a városnak pénze. De nekünk nagyon fontos lenne. Képviselő urat hiába keresem a telefonján, nem veszi föl, vissza se hív, így nem tudunk kommunikálni.”

Kászonyi Károly, a Csörögben lakó, de elvileg a helyieket képviselő, így ígérgetett a videofelvételek tanúsága szerint: „Sebességkorlátozó táblák kerülnek erre az útvonalra. Szeretnék egy húsz kilométeres korlátozó táblát is.”

Hájas Attila, a bukiak egyik szószólója így reagált minderre: „Kászonyi képviselő úr, üzenjük itt Önnek a Bukiból, hogy forrong a Buki, valamit tegyen! Ha nem, van megoldás rá: vissza kell adni a mandátumát! Át kell adni olyan embernek, aki érti az itt élő emberek nyelvét, tud velük bánni és tud valamit csinálni ebben a helyzetben, a fekvőrendőrtől kezdve mindennel, mert Ön nem tud.”

Nagy Adriána, az egyik kismama a közeli játszótérről így fogalmazott: „Itt a környéken abszolút nem megoldott a gyalogosok védelme, az autók nagyon gyorsan hajtanak, és nincsen semmilyen forgalomkorlátozás.”

„Ne várjunk még egy évet, mert ennyi van a választásig. Nem tudom, hogyan választották meg Önt, vagy ki választotta meg, de biztos, hogy ÍGY többet nem lesz megválasztva. De ez vonatkozik a polgármester asszonyra is!” – zárta Hájas Attila a forrongó Buki legfrissebb híradóját.