TEGYÜNK ÚGY, MINTHA FÁJNA A HOLOKAUSZT TRAGÉDIÁJA

Vác város honlapján 2023. január 27-én érdekes írás jelent meg, nevét nem vállaló, anonim dalnok tollából, amit a Holokauszt Nemzetközi Emléknapja alkalmából időzítettek.

A szerző definiálja a holokauszt fogalmát, ír az áldozatokról, idéz és másol a történelem könyvekben írtakból.

A probléma az, hogy mind ezeken túl burkoltan alattomos megjegyzéseket rejteget. Nem nevesít, de félreérthetetlenül arra utal, hogy hazánkban is rendszerszinten jelen van egy elnyomó retorika, majd így folytatja:

„És itt kezdődik a mi felelősségünk, hiszen hetvennyolc évvel a koncentrációs tábor bezárása után, a XXI. század politikájában az elnyomó retorika ma is jelen van a társadalmunkban. Az ellenségeskedés a saját kudarcok miatt áldozat hibáztatás visszatérő motívuma napjaink politikai kommunikációjának is.”

Nagyon ismerősek ezek a szirén hangok, amelyek főleg a tengeren túlról szivárognak be, egyre erősebben, most már dollár milliók kíséretében.

Én már számtalanszor közöltem önökkel, tisztelt illetékes honlap tulajdonosok, hogy a vészkorszak tragédiájának történetét nem tanácsos felhasználni bújtatott, globalista ideológiák kiszivárogtatására. Beszéljünk nyíltan! Kár krokodil könnyek hullatásával leplezni tisztességtelen politikai szándékokat.

Tisztelt Polgármester Asszony!

Ezelőtt, pontosan egy éve, a Holokauszt Nemzetközi Emléknapi megemlékezésünk után, Ön megfenyegetett engem és a rendezvény mindegyik szónokát, azért, mert szóvá tettük, hogy a képviselő-testületben vannak olyan tagok, akik nyílt fasiszta nézeteket vallanak és terjesztenek, ez nem titok. Ön ezeket a személyeket védelmébe vette, tőlük nem különbözteti meg magát, velük teljes mértékben azonosságot mutat.

Ezek után megkaptam és rajtam keresztül megkapta a város és a Dunakanyar zsidósága is a durva kioktatást. Mellesleg azóta érkeznek a postaládámba nyílt, fenyegető levelek, amiben a temető és a zsinagóga szétverésével riogatnak.

Aztán emlékezzenek arra is, tisztelt Polgármester Asszony, hogy a múlt évben, kampány időszakban az Ön országgyűlési képviselőségre törő alpolgármestere a MAZSIHISZ elnökétől kért szónokot egy kedves barátjuk segítségével arra, hogy hitközségünktől függetlenül holokauszt megemlékezést tartson, kampány célból, amit imitált is hatodmagával.

Kérem, szíveskedjenek tudomásul venni, hogy a helyi zsidóság tragédiáját importált, fizetett, bértollnokok ne használják fel gyanútlan állampolgárok becsapására, félrevezetésére.

Turai János, a Váci Zsidó Hitközség elnöke