NEM SPÓROLNAK A KÖZPÉNZZEL MATKOVICHÉK, HA COACHINGRÓL VAN SZÓ

A váci önkormányzat közadataiból kiderült, hogy a városvezetés előszeretettel szórja a pénzt kommunikációs tréningekre. Szerződések sora bizonyítja, hogy Matkovichék eddig már milliós nagyságrendben költöttek coachingra. 

A WORLD MISSION Kft. 2021. november 1. és 2022. május 31. között 10 alkalommal tartott képzést részben a váci polgármesteri hivatalban, részben a cég budapesti székhelyén összesen 475.000 forint+Áfáért. A szerződésben az áll, hogy a kft. a többi közt a vezetői készségek, a delegálás, a motiválás, a konfliktuskezelés, a csapatépítés, az időgazdálkodás, a nehéz emberek kezelése, valamint a munka és a magánélet egyensúlyának területén fejleszti az ügyfelet.

Szintén a WORLD MISSION Kft.-vel szerződött le a 2022. augusztus 22. és 2023. május 31. közötti időszakra a városvezetés. Ez idő alatt egy 16 alkalmas képzésért összesen 1.200.000 forint+Áfát fizettek ki közpénzből.

Az alpolgármester egyéni fejlesztését a biatorbágyi székhelyű Csáky Training Korlátolt Felelősségű Társaság végezte 2021-ben. Hét alkalomért 419.300 forint+Áfát fizetett az önkormányzat. A szerződésből az nem derül ki, hogy melyik alpolgármester igényelte a képzést, de a leírtak szerint többek között a magabiztos, hiteles kommunikációban, a kényes kérdések kezelésében, a véleménynyilvánításban és a kritika fogadásában szeretett volna fejlődni. 

Utóbbi készségből vélhetően van még hova fejlődnie a baloldali városvezetésnek, ugyanis az őket ért kritikát nem fogadják szívesen. Olyannyira nem, hogy számos helyi lakost tiltottak már le a Vác Város Önkormányzata nevű Facebook-oldalról, miután leírták a véleményüket egy-egy bejegyzés alatt. Emiatt a tavaly decemberi közmeghallgatáson az egyik letiltott személy fel is szólalt. Kifogásolta, hogy nem értesülhet onnan az őt is érintő helyi intézkedésekről, és nem tudja visszanézni az oldalra feltöltött képviselő-testületi ülésekről készült videókat. A közösségi médiában egy Vác Város Önkormányzata oldalról kitiltottak nevű csoport is alakult. 

A közmeghallgatáson történtekről a múlt héten számoltunk be. Azt követően a már említett Vác Város Önkormányzata nevű oldalon arra hívták fel a kommentelők figyelmét, hogy törölni fogják azokat a hozzászólásokat, amik az adott poszt tartalmától eltérnek, valamint személyeskedő hangnemet vagy trágár kifejezéseket tartalmaznak. Arról azonban nem írtak, hogy ezt az eljárásmódot a letiltások helyett vagy mellett alkalmazzák a jövőben.

***

MATKOVICH ILONA – A LEKÉRT ADATOK SZERINT – MAGAS ÖSSZEGŰ COACHING TANFOLYAMOT FIZETETT BE 2021-BEN A MAGA ÉS TÁN CSAPATA VEZETŐI KÉPZÉSÉRE!

A KÉRDÉS EGYÉRTELMŰ: KI(K) A FELELŐSE(I) A KÖZPÉNZBŐL MŰKÖDŐ VÁROSI FÉSZBUK OLDAL MODERÁLÁSÁNAK