SZÁDOCZKI IMRE: KÖZSZOLGÁLATISÁG HELYETT ÖNFÉNYEZÉST ÉS CSÚSZTATÁSOKAT KAPNAK A VÁCIAK

A VácOnline rendszeres rovatában Szádoczki Imrével, a Fidesz váci elnökével értelmezzük a heti eseményeket. Ezúttal is arra kérjük, hogy a helyi jobboldal szemszögéből tolmácsolja olvasóinknak az előző hét közéleti történéseit!

VO: A magyar kultúra napja alkalmából megrendezett gáláján városunk „szakértő” vezetése kulturális díjakat osztott. Kitüntették Varga Katalint a színház igazgatóját. Hogyan értékeli ezt a kitüntetést?

Igen, díjat kapott az a direktor, akit egy szakmai bizottság alkalmatlannak tartott az intézmény vezetésére. Díjat kapott annak ellenére, hogy a színház látogatottsága soha nem látott mélységben van. 2018-ban Kis Domonkos Márk igazgatósága alatt 543 előadás volt és 100.417.707 forint bevétele származott a színháznak, szemben a tavalyi 52 előadás 17.009.286 forint bevételével. A számok nem hazudnak, az intézmény a kitüntetett igazgató vezetése alatt az agónia állapotában van, de a kultúraleépítő önkormányzat szerint szárnyal…

VO: Az elmúlt héten kaptuk kézhez a Váci Hírnök januári számát. Mintha minden lapszámmal tudnának még antidemokratikusabb és közszolgálatiságtól mindjobban eltávolodó híreket adni a váci olvasóknak.

A szokottnál is szánalmasabb tartalommal jött ki az újság. Önmagát fényező polgármester és képviselők, valamint csúsztatások garmadája! Egy olyan újságban, ahol az egyik szerkesztő 35 ezer magyar gyereket rasszistázott le júniusban az angolok elleni válogatott meccs alkalmából, a másik a közösségi médiában sértegeti a jobboldali érzelmű polgárokat, attól sokat nem lehet várni. Attól azonban több kellene, minthogy a Fideszre kenik a Bauer utcai bölcsőde építésének leállását, amikor a jelenlegi vezetés választotta ki a kivitelezőt és ellenőrizte az építkezést.

VO: A polgármester büszkén mutatta be a Sirály utcai óvoda bővítését, 25 gyermekkel több járhat az intézménybe. Azt állítja, hogy a város költségvetéséből készült el a beruházás, hiszen az elvont adóknak egy visszaadott részéből készült el. Kiállná ez a hír is az igazság próbáját?

Hűha, ez logikus levezetése a tényeknek. Leegyszerűsítve az igazság annyi, hogy 2021-ben Vác városa 200 millió forintot kapott óvoda bővítésre, felújításra. Konkrét célzott támogatás a Kölcsey, a Sirály és az Újhegyi utcai óvodák bővítésére, felújítására a kormányzattól érkezett. Ennek tehát semmi köze a város költségvetéséhez, 100 %-ban kormányzati pénz. Egy köszönöm illett volna a ferdítés helyett!

614 nap és 12 óra a hátralévő idő és vége lesz a városvezetésnek álcázott ingatlanügynökség garázdálkodásának! Vége a cégeltüntető, a sikkasztó, a bukott énektanár, az átálló pénzhiéna, a perverz, a váci nácik, a tolvaj mentős és társaik rémuralmának!