A KÉRDÉS EGYÉRTELMŰ: KI(K) A FELELŐSE(I) A KÖZPÉNZBŐL MŰKÖDŐ VÁROSI FÉSZBUK OLDAL MODERÁLÁSÁNAK

A január 25-én tartott képviselő-testületi ülésen a képviselői kérdések napirendnél ismét szóba került az önkormányzat hivatalos, közpénzből fenntartott-frissített fészbuk oldalának működtetése.

Mokánszky Zoltán képviselő – visszautalva a decemberi közmeghallgatás, illetve sokkal inkább közelhallgattatás egyik lesöpört hozzászólására – rákérdezett, hogy ki a felelőse, kik a felelősei az önkormányzati fészbuk-oldal tartalmának, a hírfeltöltésnek, de még inkább a moderálásnak, újvácira lefordítva a brutális cenzúrázásnak, a kritikus hozzászólók letiltásának stb.

Erre a saját magát rendre számottevő újságíróként is promotáló Matkovich Ilona polgármester ismételten égre emelte tekintetét, elfintorodott, megköszörülte torkát, aztán érdemi felelet helyett kibökte az alábbi, párját ritkító semmitmondást: „A munkakörükbe hozzátartozik valóban az, hogy a fészbuk-oldalt olyan szinten működtessék, akik működtetik, hogy az elfogadható legyen…”

Tehát, kijelentette, hogy nem mondja meg annak a nevét, aki a Facebook-oldalt kezeli!

Na, kérem szépen, itt aztán – a szép magyarságot csúnyán elferdítve – ki van mondva a tuti, el van hallgatva, amit a fő város(félre)vezető nem akar elárulni, meg vannak menekítve a leleplezéstől a zsebre rakott bértollnokok. Őnagysága álságos magyarázkodása alapján azért, mert ő aztán nem engedi, hogy az önkormányzatnál nem politikusként dolgozókat belekeverjék ebbe a kérdésbe, mármint a politikába. Miközben ők maguk ezerrel benne vannak.

Így aztán marad a találgatás, hogy kik is tiltják le a hozzászólókat a városházi fészbuk-oldalról, kik is töltögetik oda az önfényező tartalmakat, kik szólogatnak hozzá szakmányban simogató-dicsérő-cukiskodó jelleggel…

A tippeléshez adalékként azért annyit hozzáteszünk, hogy a polgármester az igazi kérdéseket ki nem állhatja (idézzük ide újra a Kőhíd utcai kamera előtti leégését), ellenben nagyon szeret úgy bájologni, ha úgymond alákérdező felvetésekre reagálhat. Ebben pedig nagyon ott van a szeren bizonyos V. F., meg E. Á, meg „kagye”, meg… De a további ötletelést meghagyjuk társasjátéknak.