OLVASÓI LEVÉL – NYÍLT KÉRDÉSEK A KŐHÍD LAKÓPARK „ZÖLD” ÜGYEIRŐL 2.

Kőhíd parki lakónk kérésére további részleteket idézünk a nekünk küldött olvasói leveléből. Levélírónk szerkesztőségünkkel és olvasóinkkal együtt ezúttal is várja a  szíves válaszát a város vezetőinek. (Lassan hozzászokhatatlanul, de az előzőre nyílt levélre sem kaptak olvasóink választ, de ezúttal is a remény hal meg utoljára!)

Egy volt baloldali szavazóként, de mégis Kőhíd lakótelepi lakóként ki kell mondanom, hogy a Fördős alatt ez a lakótelep sokkal nagyobb rendben volt. Rendszeresen jártak ide kaszálni, lombot gyűjteni. Több alkalommal gallyazták a fákat és rendszeresen jöttek a közmunkások is szemetet szedni.

Az új vezetés színre lépésével fordult a kocka, annyira, hogy a konyhai falinaptárba jegyzetelni kezdtem az ablakomból látható áldásos tevékenységeket.

2020 őszén fejest ugorhattunk volna a lehullott falevelekbe, mert a DDC-be hamarabb ment dolgozni a beharangozott csoda lombszívó, minthogy hozzánk egyáltalán gereblyével megjelentek volna lombot gyűjteni. Hozzánk munkanapokon sem találtak ide, de a DDC-be vasárnaponként is jártak már leveleket gyűjteni az új géppel novemberben.

Talán, ha mi is a Rozmaring körzetébe tartoznánk, megjelentek volna itt is, de inkább volt munkahelye élvezhette a protekcióját. 2020-ban decemberben jelentek meg lombot gyűjteni, de azt sem fejezték be a lakótelepen. Egy hónappal később a januári fagyban jöttek kapirgálni, utána pedig csak március legvégén.

Ez a hozzáállás még nem volt elég minősíthetetlen, tetézték a fűnyírásokkal. 2021-ben május végén jöttek először füvet nyírni, amikor már hatalmas volt a gaz.

2021-ben elfelejtették, hogy Vác térképén vagyunk. Októberben találtak ide lombot gyűjteni, aminek csak 2022. április első hetében tettek pontot a végére. Máskor áprilisban kaszálni jöttek, nem lombot gyűjteni. De azért 2021. februárban gallyazgattak, darálgatták a gallyakat.

Ezeket a munkákat is csak azért csinálhatták, hogy a mostani építkezés teherautóit ne zavarják a belógó ágak. 2022-ben július végéig már három alkalommal is jöttek füvet nyírni, persze ma már érthető okokból.

Az új építkezés miatt fontos lett a lakótelep. Ha füvet nyírtak, ha lombot gyűjtöttek, az új építési telek nem maradt ki. Az elmúlt évek lakótelepünket kitüntető figyelme miatt szeretném a következő kérdéseket feltenni:

  • Miért volt fontosabb a DDC Kft.-ben lombot gyűjteni az új géppel, mint a szemközti Kőhíd lakótelepen?
  • Kinek az utasítására volt fontosabb a város lombszívó gépével a DDC Kft.-ben dolgozni, mint a mi Kőhíd lakótelepünkön?
  • Ki határozza meg a város vezetéséből és a Váci Városfejlesztő Kft.-ből, hogy mikor, milyen és mennyi fűnyírást és lombgyűjtést végeznek el a Kőhíd lakótelepen?
  • Ki ellenőrzi a Váci Városfejlesztő Kft.-től a Kőhíd lakótelepen elvégzett munkákat?
  • Ellenőrzi-e valaki a Kőhíd lakótelepen elvégzett és valószínűleg a Váci Városfejlesztő Kft.-nek kifizetett munkákat a Városházáról?
  • Ki határozza meg és kivel egyeztet arról, hogy a Kőhíd lakótelepen hol indokolt a fák és a bokrok visszavágása?
  • Van-e ismerete Matkovich Ilona polgármesternek arról, hogy 2020. november 18-tól mikor, milyen jellegű és milyen mennyiségű zöldterületi munkát végeztek el a Kőhíd lakótelepen és parkban?
  • Volt-e 2020. november 18-tól napjainkig éves terv arra nézve, hogy mikor és milyen munkákat végeznek el a Kőhíd lakótelepen és parkban?
  • Van-e olyan személy a Városházán vagy a Váci Városfejlesztő Kft.-ben, aki felülbírálja azt, hogy mikor milyen munkát végeznek a Kőhíd lakótelepen és parkban?
  • Ki felel a 2020. november 18-tól napjainkig elvégzett munkák mennyiségéért és minőségéért a Váci Városfejlesztő Kft.-ben?

***

OLVASÓI LEVÉL – NYÍLT KÉRDÉSEK A KŐHÍD LAKÓPARK „ZÖLD” ÜGYEIRŐL