MATKOVICHÉK RÉSZÉRŐL CSAK ÜRES ÍGÉRGETÉS VOLT A SZABADSTRAND-FEJLESZTÉS

A tavaly decemberi közmeghallgatáson bizonyossá vált, hogy hiába ígérte meg a kampányban a mostani baloldali városvezetés a Kisvácon tervezett szabadstrand-fejlesztést. Maga Matkovich mondta ki, hogy nem lesz belőle semmi.

Matkovich Ilona már a közmeghallgatás elején felhívta mindenki figyelmét arra, hogy egy-egy felszólalás legfeljebb 3 percig tarthat. Az egyik városlakó ki sem használta a rendelkezésére álló időtartamot. A férfi röviden és tömören megkérdezte, hogy lehet-e számítani arra, hogy a városvezetés megvalósítja a strandolás lehetőségét a Duna kisváci szakaszán, ahogy azt a választás előtt ígérték?

Matkovich kijelentette:

  • „Amikor az engedélyek beszerzése történt, akkor egyértelművé vált, hogy itt nem fognak kiadni, merthogy ez nem strandolásra alkalmas terület.”
  • „Nagy a víznek a sebessége, vagy a sodrása, és akkor ezért aztán valóban leállt, tehát – a pandémia miatt mondjuk, azért ott egy évet elcsúsztunk – ez idén nyáron merült fel újra, akkor leálltunk ezzel, de most végül is úgy döntöttünk, hogy hát strandot nem tudunk kialakítani, mert ugye mi nem kapunk erre engedélyt.” 

A polgármester egyben halvány ígéretet tett arra, hogy azokról a kellékekről gondoskodni fognak, amik ahhoz kellenek, hogy az emberek kulturáltabb körülmények között tudják eltölteni a szabadidejüket a Duna-parton, de mint mondta: 

„ezt nem szabadstrandnak fogjuk hívni.”

Azt azonban nem részletezte, hogy milyen eszközökről van szó és arról sem szólt, hogy miért nem néztek a szükséges engedélyek után, mielőtt a választási programjukba foglalták a beruházást.