KINYÍLT A BICSKA A VÁCIAK ZSEBÉBEN A KŐHÍD LAKÓPARK ÉPÍTÉSE MIATT

Százával érkeznek a hozzászólások ahhoz a videóhoz, amin Matkovich Ilona polgármester a leendő Kőhíd utcai lakóparknál hallgatja civilek panaszkodását a beruházással kapcsolatban, és tagadja, hogy ő tisztában van a fia beruházásának részleteivel. A kommentelők közül többen annak örülnének, ha Vác baloldali polgármestere lemondana a tisztségéről.

Mint ismert, Matkovich Ilona fiának, Pajor Dánielnek a cége tavaly nyáron kezdett el egy négyemeletes társasházat építtetni a Kőhíd utcában, ám erről a lakók csak akkor értesültek, amikor a munkások elkezdték kivágni a beruházás helyszínén a hatvan éves fákat. Azt mondták, hogy sem előtte, sem közben nem állt szóba velük érdemben a város vezetése. Éppen ezért novemberben egy lakossági fórumot szerveztek a feldühödött lakosok, akik még hétvégén sem tudnak pihenni a munkagépek zajától. A fórumra meghívták Matkovich Ilonát is, aki azzal mentegetőzött, hogy nincs tisztában az építkezés részleteivel. Az eseményről készült videó itt érhető el.

Nem csak a lakossági fórum résztvevői, hanem az internet népe is felháborodott a városvezető hozzáállásán. Volt, aki „gátlástalan famíliaként” titulálta Matkovich Ilonát és hozzátartozóit, más pedig egyenesen úgy véli, hogy Matkovichnak távoznia kellene a polgármesteri székből.

forrás: 0627.hu

A csalódott és dühös városlakók után úgy tűnik, hogy Matkovich Ilona két alpolgármestere, Ferjancsics László és Kiss Zsolt is szembe megy Vác első emberével. Ők ugyanis a lakók tiltakozása miatt már egy tervtanácsi ülésen jelezték, nem támogatják egy 52 lakásos társasház megépítését Vác másik részén, a Rádi útnál. Kiss Zsolt egy korábbi interjúban azt is kijelentette, hogy amennyiben a Paduc utcába tervezett, szintén Pajor Dánielhez köthető több emeletes társasház megépítése az ott élők számára problémát jelent, ő maga fog fellépni az érdekükben.