ÚJABB KOLODKÓ MINISZOBORRÓL TALÁLGAT A KÖZÖSSÉGI HÁLÓ NÉPE

Szerdán 16.40-kor egy vadonatúj miniszoborról posztolt képet közösségi médiás oldalán a pályáját köztéri monumentális szobrok készítésével indító, de úgymond gerillaszobrászként ismertté vált, a kárpátaljai Ungváron született, de már több éve Vácott letelepedett Kolodkó Mihály ukrán-magyar származású szobrászművész.

A még nem száz százalékosan megfejtett tematikájú-üzenetű, de a háborúra mindenképp utaló kis alkotás elkészültének híre – ahogy mondani szokás – szinte felrobbantotta a netet, a tartalom mellett természetesen rengetegen találgatják a kihelyezés helyszínét is.

A magam részéről egy kicsit súgni tudok, igaz, csak annyit, hogy Váctól nem túl messze, legnagyobb valószínűséggel valahol a fővárosban keresendő a szobrocska, sokkal távolabbra aligha jutott a művész azután, hogy háromnegyed kettőkor még a deákvári Lidl-ben próbáltam őt villáminterjúra bírni.

Cinkos mosollyal, kedvesen elhárította a ritka nagy lehetőséget (sic!), mondván, hogy még mindig nem fejezi ki magát kellően jól magyarul – sejthettem volna, hogy ekkor már épp ott lapul valamelyik zsebében, a táskájában vagy a kocsiban ez a legújabb miniszobra, kihelyezésre várva.

Fotó: Kolodko Art

(Időközben, alig egy órája a művész véget vetett a titkolózásnak, tehát a Gellért-hegyi sziklafalba fúródott a bomba a potyautassal, nagyjából a Rudas Fürdő mögött.)