MÁR AZ UTOLSÓ SIMÍTÁSOKNÁL TARTANAK A MEMENTO MORI CÍMŰ FILM ALKOTÓI

„Titkok, múmiák, kalandok, Vác! MEMENTO MORI! Még néhány hét és készen is vagyunk! Nagyon várom, hogy megmutassam!” – ezzel a felütéssel adta hírül közösségi médiás oldalán Kiss Stefán Mónika producer-rendező, hogy az ízig-vérig „váci” film utolsó simításainál tartanak az alkotók.

Mint arról a kezdetektől folyamatosan hírt adtunk, a producer-rendező régóta dédelgetett álma volt, hogy a valóságot és a fikciót vegyítő kalandfilmet készítsen stábjával a Fehérek temploma kriptájában immár több mint három évtizeddel ezelőtt felfedezett, természetes úton mumifikálódott tetemek sorát is magában foglaló egyedülálló temetkezési leletegyüttes megtalálását alapul véve.


Értelemszerű, hogy a történet legfontosabb jeleneteinek zömét Vácott rögzítette az alkotócsapat, akikhez alkalmanként három-négy vagy épp több mint fél száz helyi statiszta is csatlakozott, már ez a lelkes aktivitás mutatta, hogy a városban különösen nagy várakozás övezi a játékfilm elkészültét.

Most pedig már ott tartunk tehát, hogy heteken belül befejeződnek a legeslegutolsó utómunkák is, várhatjuk, hogy a mozikba kerüljön a filmtörténet tudományosan is masszívan megalapozott legvácibb alkotása.
Az első plakát is elkészült, melynek alkotója Szalkai Kontár Péter.
A film főbb szerepeiben Reviczky Gábort, Trokán Nórát és Kamarás Ivánt láthatja a közönség, fontosabb mellékszerepet kapott többek között Balázs Andrea, Horváth Lili, Kecskés Karina, Adorjáni Bálint, Czukor Pataki Ferenc.
A vágó pedig a számos kultikus magyar mozidarab mellett például az Elemi ösztön II. című hollywoodi produkciót is jegyző Király István.