UTÓLAGOS AJÁNDÉKKÉRDÉSEK VÁC VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ELSŐ SZÁMÚ VEZETŐJÉNEK

A saját személyét számottevő újságíróként is meghatározó Matkovich Ilona polgármesterré avanzsálása óta alaposan hozzászoktatta magát helyi kiskirályságában, hogy szinte esélyt sem ad igazi, nem alákérdező sajtófelvetések elővezetésére. Kimerítő interjú készítésére jóformán csak az általa a városlakók nyakába ejtőernyőzött, a helyi közszolgálati média helyett inkább a Gyurcsány-tévébe való Vicsek Ferencnek biztosít lehetőséget. Kedvenc bio-mikrofonállványa (vagy mikrofonültetvénye) pedig készséggel fel is teszi neki a nyilván alaposan lezsírozott álkérdéseket – hát persze, van az a könnyen jövő (köz)pénz ugyebár, ahogy mondani szokás.

Nos, ez a jó sajtós elvtárs természetesen a városházi propagandalap decemberi száma kedvéért is berongyolt a polgármesteri irodába (legalábbis valószínűsíthető, hogy ott készült az álságos interjú), oszt kérdezgetett, Matkovich Ilona pedig készséggel válaszolt. A beszélgetés idézésétől a megfeküdt gyomrok felkavarodásának elkerülése végett inkább eltekintünk. Helyette felteszünk néhány szerintünk tényleg fontos kérdést, és várjuk a kimerítő polgármesteri válaszokat.

  • Az év egyik legnagyobb port felverő, helyi közügye a Kőhíd utcai, saját családjához köthető lakásépítés, mivel a leginkább érintettek szerint elhanyagolták a társadalmasítást, s a munkálatokkal szó szerint megkeserítik számos itt élő család életét. Mit tud felhozni mentségként, magyarázatként?
  • Mivel nagy a homály ezekben az ingatlan kérdésekben, újra megkérdezzük: mi a szándéka, avagy mi volt az elképzelése a városvezetésnek a városi könyvtár illetve a Káptalan utca 16. alatti, a Modern Művészeti Gyűjteménynek helyet adó épület jövőjével kapcsolatban?
  • Mikor folytatódik végre a Bauer Mihály utcai bölcsőde építés, amire már többszörösen forrást biztosított az önkormányzatnak az állam?
  • Mit gondol az önkormányzati testületben mindmáig helyet foglaló, náci nézetek propagálása, perverz tartalmak közzététele miatt valójában vállalhatatlan képviselők  közéleti szerepvállalásáról?
  • Mennyibe kerül az adófizetőknek a minden jel szerint leginkább a valós önkormányzás látszatát keltő propagandagépezet?
  • Sok más önkormányzattól eltérően hogyan engedik meg maguknak, hogy csaknem negyed éves zárlatot rendelnek el a város számos kulturális intézményében, köztük a klubok, szakkörök, egyesületek sorának helyet adó művelődési központban?