AZ IDÉNY FÉLIDEJÉBEN LEJTMENETBEN A VÁCI FOCI ÉLCSAPATA, VISZONT SZÉPEN SZEREPELNEK A KÉZISEK

A váci kézis lányok keretbe foglalják az év végi ünnepnapokat: még december 22-én meggyőzően fölényes győzelmet arattak idehaza a Dunaújváros ellen (Praktiker-Vác – DKKA 34-23), december 30-án pedig látogatóként, az Alba Fehérvár Otthonában lépnek pályára.

Az idény őszi felének szép sikere, hogy a Praktiker-Vác állva maradt az EHF Európa Ligában, tehát tavasszal is folytathatják a lányok a nemzetközi porondon.
A férfi kézilabda vonatkozásában sokan féltették a Váci FKA csapatát a másodosztálytól, de a gárda a kezdeti, sorozatosnak mondható botladozás után belejött, és egész derekasan küzd a riválisokkal.

Jól érzékelteti a várakozás változását velük szemben egyetlen kiragadott komment is a közösségi médiás oldalukról:

„…valljuk be, lehetett volna sokkal jobb ennél, de sokkal rosszabb is! És a jövőre tekintve, ebben a szoros mezőnyben apróságok fognak dönteni a végén… Reméljük, hogy a téli szünet bölcs tanácsadóként fog működni mindenkinek!”

Amíg kézilabdában biztató a helyzet a tavaszi folytatásra nézve (eltekintve attól, hogy jelen állás szerint a hazai mérkőzéseket a folytatásban nem mindig játszhatják majd a csapatok a városi sportcsarnokban az önkormányzat takarékoskodásra hivatkozó intézkedése nyomán), addig labdarúgásban a helyi élklub, a VVLSE első csapata a tabella alsó részében tanyázik a Pest megyei I. osztályban.

Kovács Péter a VVLSE felnőtt csapatának trénere Fotó: VVLSE/Daru Andrea

A klubnál az már eldőlt, hogy az utolsó őszi, Gödöllő elleni bajnoki mérkőzésen megbízott edzőként tevékenykedő Kovács Péter lesz tavasszal a felnőtt csapat vezetőedzője, akinek munkáját asszisztens-edzőként Burzi Attila segíti.

A két szakember ezzel párhuzamosan megtartja az utánpótlásban végzett munkáját is, tehát a továbbiakban is Kovács Péter lesz az U14-es csapat trénere, míg Burzi Attila folytatja az U19-es együttes irányítását.

A felnőtt csapat felkészülése január 4-én, szerdán kezdődik majd, a Pest megyei I. osztályú bajnokság pedig február 18-án folytatódik a 16. fordulóval.
Itt is érdemes idézni a klub közösségi médiás oldalának kommentjeiből, íme néhány vélemény:

  • „Megfelelő anyagi háttér és játékoskeret nélkül semmilyen edző nem tud csodát tenni…”
  • „Sok sikert kívánok az új stábnak! Nem lesz egyszerű, de nagyon örülnék, ha rendeződne a helyzet!”
  • „Egy dolog biztos, a karakter meglesz!”
  • „Lesz felnőtt csapatunk???”

Most Partvonali Margó néven bejelentkező olvasónk is kommentelt a témában, de ő nekünk küldte el véleményét, amit közre is adunk:

„Ahogy egy józan önkormányzat nem viselkedhet úgy, mintha a város, a helyhatóság állam lenne az államban (a nem túl józannak tűnő, saját bevallása szerint is ösztönből irányító Matkovich Ilona és csapata persze durciból is kísérletet tesz erre), úgy egy egyesület, civil szervezet, sportklub sem tud függetlenedni az önkormányzattól.

Függő viszony van itt kérem szépen, és szerencsés az a település, ahol a városvezetés partnereknek és nem koloncnak tekinti a klubokat.

Nos, legújabban Vác nem ilyen szerencsés, hiszen mindenféle lakájmédiás vetítéssel szemben alig jut önkormányzati támogatás az egyesületeknek, illetve az egyesületek jelentős részének. Ám ez még nem minden, hiszen itt bizonyos klubok esetében egyenesen az önkormányzati vezírek között és sajtós sleppjükben vannak a fő ellendrukkerek. Ez pedig nagyjából párját ritkító, kifütyülést érdemlő aljasság.”