SZÁDOCZKI IMRE: MÉG A KÖZMEGHALLGATÁSON SEM VÁLASZOLNAK A POLGÁROK KÉRDÉSEIRE

VO: Hogyan reagáltak az érintettek a közmeghallgatáson az ön által felvetett problémára, amely minden jóérzésű embert felháborít?

Hétfőn közmeghallgatás volt a városházán. Rengeteg érdekes téma volt napirenden, Facebook-letiltások, parkolási sarcok, a városrészek problémái, fakivágások, 2 milliárd a számlán. A polgármester és a képviselők a maguk módján próbálták magyarázni a sokszor magyarázhatatlant. Én magamra vállaltam az egyik legkínosabb problémát, amire senkitől soha nem kapunk választ pedig Vác polgárai szerint vállalhatatlan egy magára valamit is adó önkormányzat számára. A polgármester megpróbálta belém fojtani a szót, de végig mondtam a mondandómat, ami így szólt:

Tisztelt Képviselő-testület! Tisztelt Polgármester Nő!

Nem véletlen ez a megszólítás. Nem szeretnék udvariatlan lenni, de a polgármester asszony véleményét ezúton női mivoltában szeretném kikérni.

Nyomtatásban megjelent korábban a városunkban egy magát sajtóterméknek tartó szennylap, melynek főszerkesztője magát Zsizsiknek nevezte. Szeretnék a 30. lapszámból idézni egy olvasói írást, amire a főszerkesztő úr válaszolt is. Előre is elnézést kérek a nyomdafestéket nem tűrő szavakért, de a hitelesség ezt követeli.

Így szól:

„Minden nőben ott van a k…, nem véletlenül. Mert azok! MINDEN NŐ K…!„

Erre a főszerkesztő Zsizsik válasza: Kösz a felvilágosítást. Jómagam is ekképpen vélekedem.”

Tisztelt Polgármester Nő! Ma ez az ember az ön által vezetett képviselő-testület emberi kapcsolatokért felelős bizottságának az elnöke. Hogy politikusként, hogyan tud azonosulni ezzel a véleménnyel, azt önre bízom, arra azonban kíváncsi lennék, hogy nőként, családanyaként mi erről a véleménye?

Természetesen semmilyen választ nem kaptam se a polgármestertől, se az érintett képviselőtől. Pedig ez kiváló alkalom lett volna, hogy bocsánatot kérjen, esetleg elhatárolódjon múltbéli önmagától, de semmi ilyen nem történt. A polgármesternek is belefér ez, arra pedig nem kaptunk választ, hogy nőként mit szól a minősítéshez!

VO: Mit szól a váci Jobbik diadalittasan bejelentett jubileumi taggyűléséhez?

Azt is megtudtuk a héten, hogy a nagyon alacsony tagsági létszámmal rendelkező váci Jobbik megtartotta 250. taggyűlését. Hát ez fantasztikus – idézhetnénk a klasszikust – ha nem tudnánk, hogy a párt jelenlegi helyzetében sokkal inkább az lenne a kérdés, hogy hány taggyűlésük lesz még?

VO: Szánalmas városvezetői tehetetlenkedés után mégis kinyit a deákvári kisposta, de mi lesz a többi intézménnyel?

Eldőlt, hogy a deákvári posta januárban ki fog nyitni. Sajnos ebből is politikai ügyet kreáltak a város vezetői. Pedig ebben semmi politika nincs. Nézzük a tényeket! A posta a magas energia árak miatt bezárt az országban 210 településen 366 postát. Azért teszik, hogy a szolgáltatást fenn tudják tartani. A váci vezetés szomorú bénázások után, segítségünkkel felvette a kapcsolatot az illetékesekkel és végül meg tudtak állapodni az állammal a folytatásról. Hol lenne itt a politika?

Nézzük a másik oldalt! Az önkormányzat a magas energia árak miatt bezár minden sportlétesítményt, stadiont, uszodát, sportcsarnokot. Több száz gyerek marad sportolás, edzéslehetőség nélkül. A posta esetében legalább lett volna másik lehetőség, a sportoló gyerekek esetében viszont nincs! A kettős mérce tipikus példája ismét.

Újra meg kell említeni a számlán tartott 2 milliárdot és a havi 15 milliós kamatot, abból vastagon lehetne a fent említett intézményeket tovább működtetni a váci gyerekek egészséges fejlődése érdekében!

656 nap és 12 óra van és elfelejthetjük a cégeltüntetőt, a sikkasztót, a bukott énektanárt, a pénzhiénát, a perverz bizottsági elnököt, a váci nácikat, a tolvaj mentőst és társaikat!