A GARAY KÉPZŐMŰVÉSZETI STÚDIÓ NÖVENDÉKEINEK KÉPEIBŐL NYÍLT TÁRLAT A MARGARÉTÁBAN

A már nemzetközi rangú Garay Nagy Norbert festőművész-tanár képzőművészeti stúdiójában pallérozódó növendékek munkáiból nyílt tárlat és vásár kedden este a főutcai Margaréta Kávéházban.

A kávéház már hosszú évek óta kiváló helyszíne egyéni- és csoportos kiállításoknak. Így aztán folyamatosan megújuló látványvilággal tudja várni a betérő vendégeket. Erre a felállásra tényleg azt lehet mondani, hogy nem csupán win-win, hanem triplán győztes helyzet ezerrel - a házigazdák, a bemutatkozók és a megpihenni beülők szemszögéből egyaránt.

A Garay Képzőművészeti Stúdió célja a rajz alapjainak megismertetése a kockológiától az aktig, a színtani ismeretek fejlesztéséig. Tanmenetük megismerteti a növendékeket az emberi közlés formáival, fokozatosan juttatja el az itt tanulókat az ábrázoló művészet formáihoz és stílusaihoz. Fejleszti az önálló gondolkodást, az értékítéletre való képességet, a szelektív, kritikus gondolkodást, az alkotásra való képességet. Lehetőséget biztosít a náluk tanuló diákoknak bemutató kiállításokon való részvételre a város különböző kiállító helyein.


Évente megrendezik napközis művészeti táboraikat, melyek sikerét az is tükrözi, hogy nem csak helyből és a város közvetlen környékéről, hanem az ország távolabbi helyeiről, sőt már külföldről is érkeznek gyerekek.

Tanárok: Garay Nagy Norbert, Príma Primissima díjas festőművész, tanár, Molnár László József, Munkácsy-díjas grafikusművész, főiskolai docens, az alapító egyik mestere, Kuruczné Paál Mária tűzzománcművész, tanár, Molnár Viktória textilművész, tanár.