ÚJ SEGÍTŐ SZOLGÁLAT KEZDI MEG MŰKÖDÉSÉT AZ EGYHÁZMEGYEI KARITÁSZ KÖZPONTJÁBAN

Új segítő intézmény, a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat kezdi meg működését a napokban a Váci Egyházmegye, még közelebbről a Váci Egyházmegyei Katolikus Karitász égisze alatt.

A karitász Hattyú utca 1. szám alatti bázisán helyet kapott új szolgálatot hétfőn adják át ünnepélyesen, az eseményen köszöntőt mond Kovács Gábor, a Váci Egyházmegyei Katolikus Karitász igazgatója és Marton Zsolt váci megyéspüspök, aki egyúttal megáldja az épületet és az intézmény munkatársait is. Az ünnepélyes megnyitón jelen lesz továbbá Fazekas György atya, a Katolikus Alkoholistamentő Szolgálat lelkésze is, aki bekapcsolódik a váci RÉV munkájába.

Remény. Élet. Változás. Ez a RÉV, a Katolikus Karitász Szenvedélybeteg-segítő Szolgálata, melynek célja, hogy segítsen az érintetteknek a függőségüktől való megszabadulásban,
valamint segítsen a hozzátartozóknak támogatni a szenvedélybeteget a gyógyulás folyamatában.

A RÉV munkatársai egyéni és csoportos tanácsadást, foglalkozást is tartanak, a szervezet ezenfelül prevenciós tevékenységet is végez.

Hazánkban több városban működik a Katolikus Karitász hálózatához tartozó RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat: Budapest, Szombathely, Székesfehérvár, Eger, Kecskemét és Szekszárd után immár Vác is bekerül ebbe a körbe.

A RÉV multidiszciplináris csapatban dolgozik: szociális munkás, szociálpedagógus, pszichiáter, pszichológus, teológus, lelki gondozó, pár- és családterapeuta, pszicho- és
biokompatibilis és gyásztanácsadó szakember is részét képezi a csapatnak.