ISMÉT JÓTÉKONYSÁGI ÁRVERÉST TART A KORONAVÍRUS ÁRVÁIT SEGÍTŐ REGŐCZI ISTVÁN ALAPÍTVÁNY

A tavalyi alapítási évhez hasonlóan ismét jótékonysági árverést tart az adventi időszakban a Vácott különösen tisztelt, itt annak idején árvaházat alapító és fenntartó Regőczi István atya, az Isten vándora nevét felvevő, a koronavírus-járvány árváinak segítésére életre hívott Regőczi István Alapítvány.

A december 10-ére időzített, a budapesti Nagyházi Galéria és Aukciósházban tartandó eseményen nem kevesebb mint 169 olyan tételre lehet licitálni, amelyeket az alapítványtevő Áder János volt köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita külföldi útjain és hazai találkozóin kapott ajándékba.

 

A koronavírus árváinak megsegítését célzó árverés beharangozó sajtótájékoztatóján Herczegh Anita, a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért kuratóriumának elnöke hangsúlyozta: a covid-árvák megsegítésére létrehozott alapítvány másfél éve alatt a hozzájuk forduló rászorulók száma megháromszorozódott.

Mint mondta, kezdetben 400-500 gyerek szorult támogatásra, ma már a számuk meghaladja az 1300-at.

Az alapítvány célkitűzése az, hogy hosszú távon segítse a rászorulókat, nemcsak nagykorúságukig, hanem diploma vagy valamilyen szakmai képesítés megszerzéséig.

Fotó: MTI

 

 

 

 

 

„A feladat ma sokkal nagyobb, mint amikor elhatároztuk az alapítvány létrehozását. Nem csupán a rászorulók számának növekedése, hanem a gazdasági helyzetből adódó nehézségek miatt is egyre nagyobb szükség van a felajánlásokra, a családok nehezebb helyzetbe kerültek és egyre fontosabbá vált számukra a havi kiszámítható összegű támogatás” – tette hozzá Herczegh Anita.

Közölte, hogy a jótékonysági árverésen ezúttal is az elnöki ciklus tíz éve alatt kapott ajándékokra lehet majd licitálni.

Nagyházi Lőrinc galériavezető elmondta: a decemberi aukción 169 tételt árvereznek el, 19 millió forintos összkikiáltási értékben.

Emlékeztett arra, hogy az előző aukción 222 tétel került kalapács alá 4,5 millió forint összkikiáltási értékben, aztán az árverés végül 18 millió forint feletti leütéssel zárult.

Az árverést lebonyolító Soóky Marietta ügyvezető három tételre hívta fel a figyelmet:

  • az aranyból készült datolya pálma dísztárgyra,
  • egy Lange & Söhne férfi karórára, melyeknek kikiáltási ára egyenként 7 millió forint,
  • illetve a Ferenc pápától kapott aranyéremre, ami pedig 1,2 millió forinttól kelhet el.

A jótékonysági árverés kiállítása pénteken nyílik a Nagyházi Galéria és Aukciósházban.