SZOMBATON LELKI NAP LESZ A DEÁKVÁRI EGYHÁZKÖZSÉGNÉL – NE SPÓROLJ A SZERETETTEL!

A deákvári plébánia egyházközsége, a Deákvári Családok Közössége és a Szent Erzsébet Karitász csoport a szegények világnapjához is kapcsolódóan november 26-án szombaton lelki napot hirdet „Ne spórolj a szeretettel” címmel.

Ezen a napon közös ebéddel készülnek, ezért kérik a csatlakozni kívánókat, hogy jelezzék részvételi szándékukat a templomban kihelyezett jelentkezési lapon, a sekrestyében, a plébánián vagy hivatali időben a 06/30-742-0134-es telefonszámon! A lelki nap részeként illetve folytatásaként, adventi koszorú kötés lesz 14 órától.

Másnap a délelőtt fél 11 órai szentmisét Hirling Attila újmisés atya mutatja be, a perselyadományokat vasárnap a karitász javára gyűjtik.

A szertartás után agapét tart a közösség templomkertben, melyre szeretettel várják a pogácsa és sütemény felajánlásokat.

Az újmisés Hirling Attila atya december 3-án 17 órai kezdettel adventi lelkigyakorlatot tart az Irgalmasrendi Kórház kápolnájában, ennek a lelki alkalomnak külön érdekessége, hogy az atya korábban hosszú éveken át a kórházban szolgált ápolóként, illetve szociális munkásként.

Hat évvel ezelőtt alapította a Szegények Világnapját Ferenc pápa és időpontját az évközi időszak 33. vasárnapjára helyezte azzal a szándékkal, hogy „a keresztény közösségek
világszerte egyre inkább és mind jobban Krisztus szeretetének konkrét jeleivé váljanak a legkisebbek és a leginkább rászorulók iránt”.

Az idei világnap mottója „Jézus Krisztus értetek szegénnyé lett” (vö. 2Kor 8,9)

November 13-án, a szegények világnapján a Szentatya ünnepélyes szentmisét mutatott be a Szent Péter-bazilikában. Homíliájában a keresztény embernek a szenvedést hozó eseményekkel kapcsolatos magatartására hívta fel a figyelmet. Szavai szerint az Úrban bizakodva, és a rosszba bele nem törődve kell egy testvériesebb világot építenünk.