VITA A VÁCI TESTÜLETI ÜLÉSEN: A BÉRLŐKIJELÖLÉSI JOG EGY KISKAPU LEHET AZ ÖNKORMÁNYZATI LAKÁSOK ODAÍTÉLÉSE SORÁN

Ezúttal sem volt konfliktusmentes a novemberi képviselő-testületi ülés Vácon – adta hírül a 0627.hu riporteri stábja. Több olyan téma is napirendre került, amely miatt a baloldali többségű testülettel szemben az ellenzéki/kormánypárti képviselők is tiltakozásukat fejezték ki.

VITÁKAT KIVÁLTÓ TÉMÁK VOLTAK

  • Már a legutóbbi ülésen is heves vitára került sor a volt laktanya két értékes ingatlanának eladása miatt, ám ezúttal további két újabb értékesítést szavazott meg a Matkovich Ilona polgármester vezette baloldali többségű testület úgy, hogy ezt már a Gazdasági Bizottság sem támogatta.
  • 5 százalékos adóemelés vár a váci vállalkozókra.
  • Kiss Zsolt alpolgármesterrel szemben Manninger Péter korrupciós vádakat emlegetett.
  • Kisebb vitát gerjesztett az épülő gyorsétterem miatt elköltözött Lehotka park ügye.
  • Ezúttal a Madách Imre Művelődési Központ, valamint a Váci Városfejlesztő Szolgáltató Kft. ügyvezetői egyszeri bérlőkijelölési jog biztosítását kérelmezték. Csereklye Károly kifogásolta ezt a módszert. A Madách Imre Művelődési Központ, valamint a Váci Városfejlesztő Szolgáltató Kft. ügyvezetői által, az Emberi Kapcsolatok Bizottságához benyújtott dokumentumban nem szerepelt az, hogy kinek szánnák a rendkívül kedvezményes havidíjú önkormányzati lakást, így a Fidesz KDNP képviselői, Pető Csilla és Mokánszky Zoltán több információt kért, de nem kapták meg az ígéret ellenére sem a testületi ülésre. Csereklye Károly szerint a bérlőkijelölési jog nem más, mint egy kiskapu az önkormányzati lakások odaítélése során. Molnár Nándor a Gazdasági-Városfejlesztési Bizottság elnöke arról beszélt, hogy azért favorizálják és ösztönzik az intézményvezetőket, hogy ilyen jogi konstrukcióban juttassanak lakhatási lehetőséget a rászoruló dolgozóiknak, mert a bérlőkijelölő garanciát vállal készfizető kezesség formájában.

További váci hírek: https://0627.hu/tema/vac/