FOGVA TARTOTTA, BÁNTALMAZTA, ÉS PROSTITÚCIÓRA KÉNYSZERÍTETTE ÉLETTÁRSÁT EGY VÁCI FÉRFI

Fogva tartotta, bántalmazta, és prostitúcióra kényszerítette élettársát egy férfi, a rendőrök pár órán belül elfogták – közölte a police.hu.

Egy pécsi nő tett feljelentést a rendőrségen 2022. november 18-án azért, mert élettársa bántalmazta, valamint korlátozta személyi szabadságában.

A sértett a nyomozóknak elmondta, hogy párja Németországban 2022 augusztusától fogva tartotta, iratait, pénzét, telefonját elvette tőle, és a lakásból sem engedte ki felügyelet nélkül, illetve napi rendszerességgel bántalmazta, megverte.

Elmondta továbbá, hogy Magyarországra történő hazaérkezésüket követően, 2022 novemberétől prostitúciós tevékenységre kényszerítette, az ebből származó pénzt pedig elvette tőle a megélhetésük biztosítása érdekében, illetve azért, hogy a férfi jogosítványt szerezhessen. Emellett továbbra is napi rendszerességgel bántalmazta a nőt, valamint életveszélyesen megfenyegette őt és családtagjait.

A rendőrök azonnal hajtóvadászatot indítottak az elkövető után, a gyors és hatékony intézkedések eredményeképpen pedig pár órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt Pécsett. A 31 éves váci férfit előállították a főkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

Ellene – őrizetbe vétele mellett – emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének elkövetése miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, és kezdeményezték a férfi letartóztatását.