A „PROFI-T-ABILITY” VÁCON MEGTARTOTT ORSZÁGOS DÖNTŐJÉBEN KÉT VÁCI DIÁK IS BEJUTOTT A LEGJOBB ÖTBE

A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja kezdeményezésére életre hívott, középiskolásokat és a felsőoktatásban tanulókat megmozgató „PROFI-T-ABILITY” kapcsolatépítő verseny országos Piarista Kilátó Központban lezajlott döntőjéről már pénteken beszámoltunk, most az ünnepélyes zárásról adunk hírt, amelynek díjátadóján dr. Sölch Gellért, a Belügyminisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára méltatta az esemény fontosságát:

„A rendezvényen résztvevő diákok számára minden olyan alkalom lehetőség, ahol a pályaorientációban segítséget kapnak. Ez a mai esemény is egy olyan rendezvény volt, ahol a fiatalok olyan képességeiket próbálhatták ki, ami közelebb viszi őket ahhoz, hogy sikeres legyen a pályaválasztásuk, hiszen egy pályaorientációs játékban vettek részt.

Szabó Zoltán, a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja elnöke, Kovács Áron műsorvezető a háttérben, elől pedig a döntő négy versenyzője – Fotó: VácOnline

A kormány számára is kiemelten fontos ez a terület. 2021-ben indult egy olyan online platform, ami a fiataloknak segít a pályaorientációban, segít abban, hogy megtalálják a képességeiknek leginkább megfelelő pályát vagy munkát. Ez a honlap az Oktatási Hivatalnak, az oktatas.hu oldalán érhető el. 2021 óta már több mint 33 ezer diák regisztrált és próbálta ki, vett részt a képességfelmérésben, és találta meg azt a pályát, vagy azt az utat, amit ez a program ajánl, ami utána később akár a középiskolai jelentkezéshez, akár pedig felsőoktatási jelentkezéshez, vagy pedig a munka világához közelebb viszi őt, hogy milyen szakmát érdemes választani, milyen pályán érdemes elindulni.

A társasjáték – Fotó: VácOnline

A magyar fiatalok – ez különösen az utóbbi időben érezhető és látható –, rengeteg nemzetközi tanulmányi versenyen bizonyítják, hogy felkészültek és kiválóan tudnak teljesíteni, ami az országnak a hírnevét öregbíti. Azt is mutatja, hogy fiataljaink nagyon rátermettek, jó pedagógusoktól jó képzésben részesülnek.

Dr. Sölch Gellért – Fotó: VácOnline

Ma már elmondhatjuk, hogy a magyar egyetemek folyamatosan a világ élvonalához közelítenek, ezért számos ország diákjai itthon, Magyarországon tanulnak. Ez is azt mutatja, hogy a magyar oktatás és a magyar felsőoktatás is bizony megállja a helyét a világban, népszerű és sokan sikeresen választják” – zárta gondolatait dr. Sölch Gellért.

Ezután színpadra szólították először a játékmestereket, majd a 24 döntőbe jutott versenyző felkészítő tanárait, majd a szponzorok adtak át díjakat a kimagasló teljesítményű diákoknak.

Szabó Zoltán, Katona Miklós, a Piarista Kilátó Központ igazgatója és Kovács Áron – Fotó: VácOnline

Végül dr. Sölch Gellért, Szabó Zoltán és Katona Miklós adták át a versenyzőknek a szponzorok által finanszírozott ajándékokat, emléklapokat, érmeket, vásárlási utalványokat, egyéb ajándékokat és a legjobbaknak és iskoláiknak pénzjutalmakat. A most versenyző diákok nyolc régióban már megmérették magukat, minden régióból az első három jutott a döntőbe.

Réti Dániel – Fotó: VácOnline

– A verseny győztese a kecskeméti Réti Dániel lett,

– második a budapesti Balázs Bálint,

– harmadik helyen Bakonyi Márk végzett.

– negyedik a váci Fazakas László Péter, a Selye János Egészségügyi Technikum tanulója lett, felkészítő tanára, Hollósy Andrea,

–  ötödik helyen pedig az ugyancsak váci, Boronkay György Műszaki Szakközépiskola tanulója, Tóth-Szurdok Balázs végzett, felkészítő tanára, Simon-Csernyák Szilvia.

Az ünnepélyes díjátadót fogadás követett a díszteremben, ahol koccintottak, beszélgettek és újra átélhették a verseny izgalmait.

Köszönet a versenyzőknek, a szervezőknek a szervezésért, hogy ebben a csodálatos környezetben tölthették ezt a felejthetetlen napot. Isten áldjon meg minket! – zárta a műsorvezető a nagyon jó hangulatban eltöltött napot.

TOVÁBBI KÉPEK AZ ESEMÉNYRŐL

***

KÜLÖNLEGES KAPCSOLATÉPÍTŐ VERSENY A PIARISTA KILÁTÓ KÖZPONTBAN

HOGYAN LESZ EGY JÓ ÖTLETBŐL ORSZÁGOS MUNKAERŐPIACI FORRÁS EGY VERSENY KERETÉBEN?