SZÁDOCZKI IMRE: TÖBB MINT 20 MILLIÓ FORINT KORMÁNYZATI TÁMOGATÁSSAL NYITVA MARADHAT A VÁCI USZODA

Szádoczki Imre, a Fidesz váci elnöke a péntek délelőtti sajtótájékoztatóján hivatalosan is bejelentette, hogy Vác városa több mint 20 millió forint kormányzati támogatást kapott azzal a céllal, hogy a városi döntéssel szemben az uszoda a negyedik negyedévben is nyitva maradhasson a váci gyerekek, sportolók és úszni vágyók legnagyobb örömére..

Itt állunk a váci városi uszodánál, aminek november elsejétől az önkormányzat döntése alapján zárva kellene tartania. Az Úszószövetség és a Vízilabda Szövetség javaslatára 22 millió 860 ezer forintot kapott a város – fogalmazott a sajtónyilvánosság előtt a Fidesz helyi elnöke.

Ezzel az uszoda így nyitva tarthat.

A rezsi válság a családokon kívül sajnos az önkormányzatokat is sújtja, de a magyar állam támogatásával sikerül így az uszodát nyitva tartani.

Sajtókérdésre még elmondta, hogy ez az összeg év végéig fedezi a többlet rezsi költséget, de ígéretet kapott a város arra, hogy a következő évben is számíthatnak a kormányzat támogatására, hogy a váci gyerekek, sportolók és úszni vágyók használhassák az uszodát, a szülőknek ne kelljen távoli uszodába vinni a nebulókat.