A LEGTÖBB VEZETŐNEK FONTOS A TELEPÜLÉSE FEJLŐDÉSE, EGYEDÜL MATKOVICHNAK NEM, ŐT EZÚTTAL IS A POLITIKAI ACSARKODÁS ÉS FENYEGETŐZÉS FOGLALJA EL

Az EU-s források mihamarabbi elérését szorgalmazó előterjesztést vett le INDOKLÁS NÉLKÜL a napirendek közül a Matkovich Ilona vezette testület, ami azt tartalmazta, hogy Magyarország is elérhesse az uniós felzárkóztatási és helyreállítási alap magyar polgárokat megillető részét. Erre levélben kérte a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, Szita Károly Ursula Von der Leyen-t, az Európai Bizottság elnökét – adta hírül a 0627.hu. Matkovichnak tehát ezúttal sem volt fontos az EU-s pénz. Az általa vezetett váci baloldal szemmel láthatóan mindent megtesz azért, hogy a jogosan járó EU-s források ne kerüljenek hazánkhoz. Ezzel Matkovich újra bebizonyította, hogy igazából nem fontosak számára a váciak, hiszen a kérelem elfogadása esetén számos forrás Vácra és környékére kerülhetne. Cikkünk megjelenéséig immár a körzet több mint 20 települése csatlakozott a felhíváshoz. Tehát a legtöbb településvezetőnek valóban fontos a települése fejlődése, egyedül Matkovichnak NEM, őt ezúttal is a politikai acsarkodás és fenyegetőzés foglalja el.

Pető Csilla, a Fidesz-KDNP váci önkormányzati képviselője előterjesztésére került be a novemberi képviselő-testületi ülés napirendi pontjai közé, hogy Vác városa egy szándéknyilatkozattal fejezze ki csatlakozási szándékát Szita Károly Kaposvár polgármestere Megyei Jogú Városok Szövetségének felhívásához. Mint azt elmondta a 0627.hu-nak adott interjújában, előterjesztését indoklás nélkül levette a baloldali többségű testület.

A benyújtott előterjesztés szerint Szita Károly levelet írt Ursula Von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének, a mindannyiunkat súlyosan érintő energiaüggyel, a Magyarországot, magyarokat megillető források mihamarabbi felszabadításával kapcsolatban. Levelét elküldte minden polgármesternek, annak érdekében, hogy minden település csatlakozzon a megfogalmazott kéréséhez.

Vác városa, ezt az előterjesztést vette le indoklás nélkül a napirendek közül.

– Sajnos ez most már gyakorlattá kezd válni, hogy a polgármester asszony által vezetett képviselő-testületi üléseken a jobboldal részéről benyújtott bármilyen előterjesztés – majdhogynem azt mondom, hogy teljesen mindegy annak a tárgya –, indokolás nélkül leveszik – fogalmazta meg a sajtókérdésre Pető Csilla.

Példa erre a mai előterjesztésem is, ami egy ártatlan csatlakozási felhívás, kérelem volt, Kaposvár polgármesteréhez csatlakozhatott volna Vác városa is, amely tulajdonképpen az összmagyarságot érintő kérelmet fogalmazott meg. (…) A polgármester asszony a sokadik kérdésem ellenére sem indokolta meg, hogy miért nem tartotta ezt támogathatónak, egyszerűen csak levételre került…