GÁBOR CSABA: MEGTALÁLTA A ZSÁK A FOLTJÁT – INOTAY RÉSZT VETT HADHÁZY GYÚJTOGATÁSBA FULLADT TÜNTETÉSÉN

Gyanútlanul szörfölgetek a neten, amikor váratlanul az arcomba ugrik Inotay Gergely fényképe, mint az a bizonyos Paprika Jancsi a dobozból. A büszke ex-tanár Budapestre látogatott, jobb programja nem lévén, a nevetséges Hadházy Ákos-féle, gyújtogatásba forduló közös elmebaj-happeningen vett részt az MTVA épületénél.

Persze Ákosunkat, a korrupció elleni harc Pókemberét, a magyar Cattani felügyelőt minden komolyabb ember kerüli – hiszen nézzük meg, gyűlésén maga sem tudta irányítani azt a  száz embert, akiket az MTVA-székházhoz odarántott. El is osont, amikor észrevette, hogy fizetett őrültségéhez valódi terheltek csatlakoztak, akik forradalmi lendületükben már kezelhetetlenné váltak.

Milyen szép és idilli csoportkép: Vác város alpolgija komolyan gondolja, hogy egy száz fős randalírozáson ő bizony a többség érdekeit képviseli. Hiszen ez a demokrácia.

Persze nézzük el ezt neki, hiszen tudjuk jól, hogy gyermekkori álma vált valóra és foggal-körömmel ragaszkodik hozzá: Anyu, én nem akarok kölyköket szolmizációra tanítani, egész nap sütit falnék és a lábam lógatnám. Hát nem érthető ennek fényében Gergő lelkesedése?

Inotay tehát büszkén pózol – bár ez tartásán sosem látszik – és meg sem fordul a fejében, hogy kompromisszumképtelensége, gyerekes póza mennyire befolyásolja jövendőbeli szereplését bárhol. Barátja és választottja, Hadházy pedig riasztóan partvonalra kívülre sodorja saját magát tökéletes hiteltelenségével…

Amin a legjobban mulattam, az az volt, hogy olyan áhítattal írja le, hogy „Hadházy doktor”, mintha a fickó valami agysebész lenne, aki emberi életek ezreit mentette meg.

Mert oké, hogy a figura, aki évek óta a magyarországi politika legismertebb trash-versenyzője, állatokat gyógyít, de ne kapcsoljunk már afféle rivaldafényt Zokni Úrnak, mintha valaha is tett volna egyetlen lépést magán kívül egyetlen emberi lényért is.

Igazándiból akkor szakadt el a cérna, amikor Gergely elkezdett hadoválni, hogy őt azért a fránya közszolgálatiságért ette oda a fene. Ilyenkor nem sül ki a szeme?

Amikor Vácon már lehetetlen bármiféle kritikai megjegyzést fűzni a polgármesteri hivatalban pöffeszkedő brigád tevékenységéhez? Amikor azonnali letiltással büntetnek és troll-kommandóval rugdosnak mindenkit árokba a felfogadott kis bohócok? Ilyenkor jön nekem Gergő, a Dzsásztísz Warrior, hogy elmondja, igen, haver, érted vagyunk, LEGYEN SZABAD A SZÓ.

Próbáljunk meg bármiféle ellenvéleményt finoman megfogalmazni az önkormányzat oldalain, rögvest repülünk. Ott nincs helyed. A „szeretet” kigyomlál.

Azok a hírek, miszerint a közszolgálati médiába heti több, mint 70 (!) alkalommal hívnak meg ellenzékieket, valahogy elkerülték Vác Kapitányát. Ahogyan a széllelbélelt Hadházy doktor úrét is. Nem megyünk el a meghívásra, aztán háborgunk, hogy nem hívnak meg!? Nem lehet ezeknek megfelelni, mert mindenbe és az ellenkezőjébe is belekötnek. Maguknak termelik ki a vergődés okát, mindegy, csak beszéljenek róluk.

Inotay elvtársnője, Baranyi Krisztina is kiviselkedte magát az ATV stúdiójában. Hová jutottunk, kérdezem én, aki emlékszik, milyen szívélyesen és normálisan válaszolgatott anno Csurka István a Nap-kelte nevű valódi propaganda-műsorban az őt szinte vallató firkászoknak…

Inotay úr egyszerűen annak a pár száz lájkolónak muzsikál, akik még figyelnek rá.

Láthattuk, mekkora buktát nyelt be választások idején, így hát berendezkedett a megszállottakhoz, azokhoz, akiket a gyűlölet éltet.

Percig ne higgye senki, miszerint Geri igaz lélekkel zötykölődik a trágyás kocsin: ő csak élni akar, méghozzá jól.

A fickó ellenzéki akar lenni örökké, ahogyan példaképei is: felelősséget vállalni soha, zavarosban halászgatni mindig. Hát ebben lehet idol a doktor Ákos professzor, aki konkrétan megtagadta a munkahelyi melót, csak a fizetését veszi fel – mindezt rajongói helyeslése közepette. Mert szemmel láthatólag van igény erre, ellenállásnak nevezni a rombolást, az arroganciát, a tétlenséget, a „minél rosszabb, annál jobb” mentalitást.

Mi is minősíthetné jobban Gergelyt, mint garasa, amit e mellé a zavaros és zagyva ideológus mellé helyezett le?

  • A nyilvánosság támogatása nélkül, egy anarchista furcsa őrjöngésére fülelve ácsorog, miközben városában páros lábbal ugrik mindenki szájába, aki nem elég egyetértő velük.
  • Közszolgálatról mer szűkölni olyan, aki egy percig sem képviselte a szavazókat, akik most bamba szemmel néznek erre a emberre, aki úgy szelfizik valami budapesti tüncin, mintha a lelkét tenné ki a váciakért…
  • Hadházyért megy tűzbe, aki korrupció-ellenes keresztes-hadjárata során valahogy elfelejtett Cseh Katalin után tapogatódzni, aki városunkat is megcsonkította pár millióval.

Ilyenek ezek, megtalálja zsák a foltját.

Kivonul magánszemélyként egy ilyen bulikára, aztán alibizik a lájkolóinak, hogy milyen fontos eseményen vett részt. Pedig nem létezik szavazója a családján kívül, aki ne csak azért kedvelné, mert köpködi a jelenlegi kormányt.

Nem mondhatjuk, hogy nem egymásnak való ez a társaság. Legközelebb a helyi polgármesteri hivatalnál is gyújtogathatnának. Biztosan nagy sikert aratna az elvtársainál.