SZÁDOCZKI IMRE: A DEÁKVÁRI POSTA MEGMENTÉSÉBEN SZÉKESFEHÉRVÁR PÉLDÁJÁT KELLENE VÁCNAK KÖVETNI!

A VácOnline rendszeres rovatában Szádoczki Imrével, a Fidesz váci elnökével folytatjuk a heti események értékelését. Ezúttal is újra arra kérjük, hogy a helyi jobboldal szemszögéből tolmácsolja olvasóinknak az előző hét közéleti történéseit!

VO: Mégsem kell az uszodát bezárni, mert kormányzati támogatást kapott?

A múlt héten kiderült, hogy a városi uszoda a kormányzat 23 millió forintos támogatásával nyitva marad december végéig. Ígéretet kaptunk a jövő évi támogatásra is, így az uszodát a teljes téli időszakban használhatják a sportolni vágyók. Ez eddig rendben van. A probléma ott kezdődik, hogy polgármesterünk ezt a saját sikerének tulajdonítja… Polgármester Asszony! Az uszoda további nyitva tartásához nem sok közének tetszik lenni! Az úszó és vízilabda szövetség javaslata alapján döntött úgy a kormányzat, hogy kiutalja a szükséges támogatást. Pont. Nem látni az ön szerepét abban, hogy a dolgok így alakultak. Egy helyreigazítás azért jól esett volna nekünk is, ha már hetek óta a kormányt és a Fideszt hibáztatja több intézmény bezárása miatt!

VO: Székesfehérvár lehetne a követendő példa a deákvári posta megmentésére…

A sajtó példaként említi a posta bezárások kapcsán Székesfehérvárt. A dr. Cser-Palkovics András polgármester megkereste az illetékes minisztériumot és felajánlotta, hogy a város kiegészíti a megfelelő összeggel a bezárandó posták rezsi számláját. Most dolgoznak a pénzügyi és jogi feltételek megteremtésén. Vác városában is fontos lenne a deákvári posta további nyitva tartása és szerintem a 2 milliárdos bankbetétből bőven jutna erre is. Még mindig nem válaszolt senki arra az egyszerű kérdésre, hogy mi célból tart a város havi 15 milliót kamatozó betétet a bankban? Nem kellene ezt a pénzt felhasználni a posta megmentésére, a sportcsarnok nyitva tartására? Akkor a megoldást tálcán nyújtjuk, ráadásul ingyen. Ezen a linken olvasható a fehérvári példa.

VO: A parkolási nehézségeket csak tovább fokozza a városvezetés? 

A parkolási rend újabb anomáliával bővült. Lassan már a lakótelepeket is fizetőssé teszi a vezetés és ezzel egy időben parkolóhelyeket szüntetnek meg! Duna-parti séta közben lettem figyelmes arra, hogy a Fürdő utcában lévő parkolók elé várakozni tilos táblát helyeztek ki. Eddig – még az új rend bevezetése után is –, itt ingyenes volt a parkolás. Most azonban nemhogy nem ingyenes, egyenesen TILOS!

Végeredmény: a belváros amúgy is szűkös parkolószámát kb. 10 hellyel csökkentették pusztán azért, hogy ne lehessen ingyenesen parkolni. Kibújt a szög a zsákból, nem a parkolóhelyek száma, hanem csak a bevétel a fontos.

Inotay társadalmasíthatná ezt a kérdést is! Kérdezze meg a választóit erről a kardinális problémáról ahelyett, hogy olyan tüntetésekre jár, ahol garázda elemek tüzeket gyújtanak!

Nézzük a számlálót, 691 nap és 8 óra van hátra a fentebb említett anomáliák elkövetőinek uralmából. Vége lesz a cégeltüntető, a sikkasztó, a pénzhiéna, a perverz és váci-náci, a tolvaj mentős ámokfutásának!