A LOMBGYŰJTÉS HELYZETE VÁCOTT – OLVASÓI LEVÉL

Egy olvasói levél kapcsán körképet kaptunk a város egy részének lombgyűjtési helyzetéről.

A helyzet az, hogy nincs helyzet. Hiába hozták helyzetbe a szavazók a mostani városvezetést, ők nem tudnak élni a helyzettel, illetve csak visszaélni – kezdi levelét egy váci szavazópolgár.

Matkovich uralkodásának első őszén közölte a szavazókkal, hogy az ingatlanjaik előtt nekik kell gyűjteni a lombot. Mint látni a csatolt képen, a Rózsa kert utáni járdaszakaszon valóban minden ingatlan tulajdonos szépen eltakarította a lombot, csak éppen a városi fenntartású Rózsa kert előtt csúszkálunk a nyálkás faleveleken.

De a helyzet nem jobb a Juhász Gyula iskola előtt sem, ahol pedig naponta nagyon sokan járnak. A csúszós lomb rejt nem kevés balesetveszélyt, ha a tisztelt városvezetés elfelejtette volna.

De az a fontos, hogy a Főtéren és a Széchenyi utcában összetakaríttatják a lombot. A többi városrész a periférián kívül van.

Néhány hete a Korall diszkont felé a zöld tízemeletesek között a parkolók már úsztak a falevelekben. Más években ilyenkor már el is szállították innen a faleveleket nagy zsákokban.

Most bezzeg a Rádi úti épületek mögött nyírták a bokrokat. Lehet, hogy laikus vagyok, de nem inkább a lombot kellett volna gyűjtetnie a körzetünk képviselőjének?

Persze értjük mi, az ő szűk szavazókörzete fontosabb. De röpke fejszámolással is a 10 emeletesekben élő szavazók száma és a Rádi úti lakótelepiek száma „kicsit” eltérő. De majd ezt képviselőnk is észlelheti hamarosan!