A MÁRVÁNY TÉR KAPCSÁN NEM VETTÉK ÉSZRE A TERV ELBÍRÁLÁSÁNÁL, HOGY VALAMI ELCSÚSZOTT? – OLVASÓI LEVÉL

Hónapok óta nézem a megújuló Márvány tér munkálatait az erkélyemről. Lassúra sikerült ez a megújulás. A Facebook-on beharangozott zöldítések és közösségi tér kialakítása úgy látszik elmaradt, hacsak nem közös fűnyírásra hívnak minket a tér közepére.

Pár napja még azt hittem, hogy virágokat ültetnek oda, de most már úgy látom, a csökkentett költségekből füvesítés lett. Innen fentről nézve még fantáziátlanabb ez az új burkolat. Nem igaz, hogy egy kis ráfordítással ne lehetett volna színt vinni bele.

Az érthetetlen az itt élőknek, hogy a 2. út felőli sövényeket miért kellett eltávolítani. Ettől kezdve minden por a térre zúdul. Ha valaki leül itt, akkor fel is áll inkább. Az dicséretes, hogy gondoltak a kerekes székesekre és a babakocsikra, de valahogy félre csúszott a vonalzó a tervrajzon.

Nem vették észre a terv elbírálásánál, hogy valami elcsúszott?

Az már előre látható, hogy a tér közepén keresztül fognak járni a zöldterületen, hiszen ez a gyalogos forgalom keresztmetszetében van. Érdeklődéssel várjuk az első nagy eső után, hogy az esővíz elvezetése hogyan valósult meg, vagy ideiglenes tó lesz itt?

A mostani karácsonyi vásár pedig a főpróbája lesz a térnek, mert a pavilonokba való bemenetet a tér közepén a füvesített terület akadályozni fogja. Sőt, kevesebb helypénzt tudnak majd szedni!

Lehet, hogy idén gyökeres fenyőt fognak árulni és beültetik átmenetileg a tér közepén a földbe? Egy biztos, ennek az új térnek a tervezése nem ért annyit, amennyit fizethettek érte, mert még csak látványos sem lett sem lentről, sem innen fentről nézve.