NEM MŰKÖDIK, DE A VÁROSVEZETÉSNEK A JELEK SZERINT TETSZIK A LOMTALANÍTÁS ÚJ MÓDJA

Olvasónk hétvégi tapasztalatát sommázva megfogalmazta: a lomtalanítás valamikor az év első felében bevezetett új rendszere valójában totális rendszertelenség, bedőlt a projekt, beállt a káosz ezen a téren is ebben az egyre gazdátlanabbnak tűnő, majdnem osztrák kisvárosban.

Idézzük olvasónk – képekkel is illusztrált – helyzetjelentését:

„Az elhunyt szeretteinkre való emlékezés napjai előtt, múlt csütörtökön kimentem az alsóvárosi temetőbe, hogy a távolabbról érkező rokonok érkezésére készülve még nagyobb rendbe tegyem a családunkhoz kötődő sírokat.

Gyalog mentem, így, alaposan „megcsodálhattam” megannyi kukaszigetet, ahol igen nagy változatosságban sokasodtak a kitett lomok. Gondoltam, a hét végére csak-csak lesz elszállítás, hogy rendezettebb képet mutasson a város. Aztán a rokonokkal közös temetőlátogatáskor csak szégyenkeztem, én kértem elnézést, amiért borzalmasan elhanyagoltnak kellett látniuk nekik is a várost, mindenhol ott voltak a korábban látott kidobott holmik, csak tovább gyarapodott a mennyiségük.

Most már tényleg azt kell megállapítani, hogy ez a városvezetés egyre inkább elenged minden valóban fontos közfeladatot, saját alkalmatlanságukat bizonyítva, miközben szinte sátoros ünnepet rendeznek, ha felfestetnek pár parkolói csíkot, vagy átmázoltatnak néhány lámpaoszlopot.

Pedig ez valójában szinte a nullával egyenlő városmenedzseri teljesítmény, szegénységi bizonyítvány, amit négy, kiemelt fizetésű városvezető irányít a bársonyszékekből…”