EGY HÓNAP NYITVA TARTÁSI HALADÉKOT KAPOTT A STADION ÉS – JELENTŐS DRÁGULÁSSAL – AZ USZODA

Bár korábban úgy döntött az önkormányzat, hogy – a megnövekedett rezsiárakra hivatkozva – november 1-jével bezár a városi sportcsarnok és az uszoda is, október 28-án, rendkívüli ülésen mindkét intézmény kapott egy hónap haladékot.

A rendkívüli ülés összehívása kapcsán Csereklye Károly és Mokánszky Zoltán képviselő egyaránt rákérdezett, miért nem lehetett már a rendes üléskor szem előtt tartani, hogy az uszoda hirtelen bezárása mennyi egyesületet érinthet hátrányosan, a civil lakosságról nem is beszélve, a sportcsarnokra utalva pedig azt kérték számon, miként „feledhette el” korábban az előterjesztő, hogy két középiskola testnevelési óráinak is a létesítmény ad helyet, tehát a teljes bezárás lehetetlen helyzetbe hozta volna a Madách-gimnáziumot és a vendéglátóipari szakközépiskolát is.

Csereklye képviselő véleményként hozzáfűzte: olyan mérvű fejetlenség, kapkodás, alkalmatlanság jellemzi a városvezetést és a helyhatóság számos csatolt intézményét, hogy mindenkinek jobb lenne, ha a testület élne az önfeloszlatás lehetőségével, esélyt adva egy előrehozott önkormányzati választásra, új vezetők megválasztására.

A rendkívüli ülésen született döntés lényege, hogy a korábbi határozattal ellentétben a stadiont és az uszodát december elsejétől, míg a művelődési központot december 19-étől fogják bezárni, előreláthatólag 2023. március 12-ig.

További fejlemény, hogy bár a sportcsarnok továbbra is november elsejétől fog zárva tartani, de az intézményi fenntartók hozzájárulásával a Madách Imre Gimnázium és a Bernáth Kálmán szakképző iskola testnevelési óráit is meg lehet majd tartani az előre egyeztetett időpontokban.

Matkovich Ilona polgármester, úgy is mint előterjesztő azzal zárta az ülést, hogy ezek a témák feltehetően folyamatosan napirenden lesznek az elkövetkező időszakban, és az önkormányzat hónapról hónapra igyekszik majd valamilyen áthidaló megoldást találni.

Azért a kép teljességéhez hozzátartozik, hogy már az egy hónapos türelmi időben is jelentős belépődíj emelkedéssel szembesülnek majd a látogatók az uszodában, csatoljuk a korábban megállapított, szeptembertől hatályos eddigi, illetve a november 1-jével hatályba lépő új tarifatáblázatot.

Csak ízelítőül: a tíz alkalomra szóló felnőtt bérlet ára 4000 – 8000 forinttal drágult, az egy alkalmas, váci lakcímkártyás tarifa 1000-ről 1400 forintra.