SZÁDOCZKI IMRE: VÁC A VÁROSHÁZI ÖNKÉNYEK ÉS TILTÁSOK VÁROSA

A VácOnline rendszeres rovatában Szádoczki Imrével, a Fidesz váci elnökével folytatjuk a heti események értékelését. Ezúttal is újra arra kérjük, hogy a helyi jobboldal szemszögéből tolmácsolja olvasóinknak az előző hét közéleti történéseit!

VO: Hogyan zajlottak idén a városban az ‘56-os megemlékezések?

Október 23-án ünnepséget tartottunk a Konstantin téren. Méltóságteljes, színvonalas esemény volt. Előző nap a Váci Nemzeti Kör rendezvényén  vettem részt, ahol Moys Csaba elnök beszédében megemlítette, hogy a város rendszerváltás utáni történetében először fordult elő, hogy a városi ünnepségen nem egy 56-os érintett vagy hozzátartozója, hanem a polgármester mondta a beszédet. Ez még Lábai László és Bóth János baloldali polgármesterek idejében sem fordult elő. Mi tiszteletünket  tettük a zeneiskolai ünnepségen, erős félház és foghíjas városvezetés fogadott minket.  A prominensek  közül a polgármestert és Inotay alpolgármestert láttuk, a többiek jól elrejtőzhettek, mert nyomukat sem láttuk. Azért egy ‘56-os forradalom városi ünnepségén illene megjelenni legalább az összes alpolgármesternek (sokan vannak) és a hozzájuk hű képviselőknek. Képviselők közül egyet sem láttunk. A mi ünnepségünket nem tisztelte meg a  városvezetésből senki…

VO: Számos cikkünk foglalkozott a városban zajló, elviselhetetlen állapotokat okozó, a polgármester fiához köthető két beruházással, ami megkeseríti az itt lakók életét és ellehetetleníti az itteni vállalkozásokat.

A héten óriási lakossági felháborodások voltak a Káptalan utcai és a Kőhíd lakópark építkezései miatt. A Káptalan utca vállalkozói a túrás-fúrás áldozatai. Senki nem tájékoztatja őket semmiről. Inotay az áldatlan állapotok megszüntetésére konkrét időpontot határozott meg, amiből persze semmi nem lett. Az idő megy, a munka nem halad. A báját ennek a dolognak is az adja, hogy a városvezetésnek álcázott ingatlanügynökség zászlóshajójának, a Piacház projektnek innen lesz a szennyvíz bekötése! A Kőhíd lakóparknál is kezd eldurvulni a helyzet. Por, zaj és arrogancia. Ez jut az ott lakóknak. A körzet képviselője semmit nem tesz, az ott lakó alpolgármester „szinténzenész”. Semmivel és senkivel nem foglalkoznak, de érthető, mert 2 milliárd forint a kitűzött cél! Emlékeztetném őket, hogy a körzet polgárai választották meg őket és nem azért, hogy egy ingatlanfejlesztő szekerét tolják. Még akkor sem, ha ez a vállalkozás a polgármester fiának tulajdona!

VO: Többen panaszkodnak a hozzánk tartozók közül, hogy semmilyen lakossági kérdésre nem kapnak választ, letiltották a közösségi médiában, nem kommentelhetnek az önkormányzat felületén. Mi erről a véleménye?

A városi baloldal állapotáról ugyanazt tudom elmondani, mint a város vezetéséről. Erkölcsileg lenullázott, hiteltelen, megélhetési politikusok halmaza. Haladhatnánk személyről-személyre, de felesleges volna. Mi nem fogunk személyeskedni, az általános kép azonban lesújtó. A várost olyan emberek irányítják, akiknek a múltja minimum megkérdőjelezhető. Nem válaszolnak semmilyen kérdésre a jobboldali sajtónak, ködösítenek és félremagyaráznak. Engem személy szerint Matkovich Ilona teljesen letiltott a közösségi médiában, már a keresésemre sem jöhet föl sem Matkovich, sem Inotay oldala, az önkormányzat oldalához kommentelni sem tudok. Matkovich magát független-objektív újságírónak hazudja, a sajtószabadság élharcosának. Nekem inkább első intézkedése, a szájzár rendelet jut eszembe róla. A legszebb, hogy az ArboNyúz szennylap készítője, a perverz váci-náci az Emberi Kapcsolatok Bizottságának elnöke! EMBERI KAPCSOLATOK, ELNÖK A PERVERZ VÁCI NÁCI! Ebbe inkább ne gondoljunk bele…

705 nap és 12 órát mutat a visszaszámláló. Most inkább nem sorolom fel a díszes társaságot, ennyit kell kibírnia a városnak az ingatlanügynökség uralmából.