KULTÚRA JESZTY! – PAJOR MUNKÁSAI BÜNTETLENÜL OBSZCÉN KÉZMOZDULATTAL ÉS KÖPKÖDÉSSEL MÉRGEZHETIK A HELYI LAKÓK ÉLETÉT

A Pajor-féle Kőhíd lakóparki építkezésen munkálkodó egyik suttyó bántatlanul megtehette, hogy obszcén jelet mutasson be egy ott lakónak, akinek a hétköznapjait és hétvégéit fenekestül pont az ő főnöke fordította fel, amióta belekezdett a társasház építésbe. Ez az alkalmazott bizonyára ösztönösen megérezte, hogy mi a stájsz Vácon, tudja, mi a helyes és a városházáról eltűrt és tán még támogatott is egy ilyenféle párbeszéd hangvétele a helyi pórnéppel. Ennek biztos tudatában bemutathatott, és egy másik pedig leköphetett egy helybéli lakost. 

Tehették, mert két választás között senkit sem érdekelnek az „alantas” választók. Tehették, mert ha bajba kerülnének, akkor biztos védelem alatt állnak, a polgármester és az ő vállalkozó fia teríti rájuk a védelmező köpenyüket. Gyurcsány egykori Kóka Jánosa fogalmazta meg a baloldal demokráciafelfogásának egyik legfontosabb tételmondatát:

„Miért kérdeznénk meg a békákat, ha lecsapolni szeretnénk a mocsarukat”.

***

Tavaly szeptemberében már lezajlott egy hasonló eset, amikor egy női vezetőt alázott a Tabán utcai Pajor-féle építkezés egyik beszállítója. Ott sem sikerült a tisztelet hangját megtalálni azzal a lakossal, akinek a kéretlen társasház-építkezés mérgezte a mindennapjait.

A TABÁN UTCAI ROKONOK ÉS A FARAGATLAN SZÁLLÍTÓ ESETE