A BALOLDALI PÁRTOK KAMPÁNYÁRA KÖLTÖTTÉK A GURULÓ DOLLÁROKAT – INOTAY 387 NAPJA NEM VALLOTT SZÍNT, HOGY HOZZÁ IS ÉRKEZETT-E?

Inotay Gergely volt a baloldal közös képviselőjelöltje, aki immáron 387 NAPJA hallgat arról, hogy miből finanszírozták a kampányát. Azóta nem volt még képes a nyilvánosság előtt elszámolni, pedig a saját maga által is elfogadott előválasztási dokumentum is teljesen világosan fogalmaz a közpénzek és kampánypénzek átláthatóságáról: „transzparenssé teszik a kormányzat közpénz-felhasználását és a pártfinanszírozási rendszert.” Márki-Zay Péter, a baloldali összefogás „titanic”-jának kapitánya időközben bevallotta – az Origo írásában részletezetten –, hogy bizony a baloldali pártok kampányára költötték a külföldről származó guruló dollárokat. Az ügyben azóta rendőrségi nyomozás zajlik, és az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága elrendelte a titkosszolgálati vizsgálatot is. Vajon mennyi jutott a magyar polgári kormány megdöntésére szánt a guruló dollárokból Inotaynak?

Egy költséges, exkluzív kampány kiadvány a Mindenki Magyarországa Mozgalom logójával

A korábbi, cáfolatnak szánt magyarázkodások után Márki-Zay Péter egyértelműen beismerte, hogy a baloldali pártok választási kampányára költötték az Amerikából kapott dollármilliókat – írta az Origo.

Az Action for Democracy nevű szervezeten keresztül a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak juttatott csaknem 2 milliárd forintból finanszírozták az óriásplakátokat, a Facebook- és Youtube hirdetéseket.

A bukott miniszterelnök-jelölt, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) vezetője az egyik Facebook-videójában úgy fogalmazott:

Az egyik legfontosabb feladatom volt nekem is már tavaly októbertől kezdve, hogy tudjuk finanszírozni az ellenzék kampányát, hogy tudjunk óriásplakátokat venni, hogy tudjunk Facebook-hirdetéseket, Youtube hirdetéseket venni. És igen ahhoz, hogy ezt meg tudjuk tenni, ahhoz kellett egy nem pártos, párhuzamos civil kampány is, amit az MMM folytatott, az MMM finanszírozott, magyar nagy adományozók és külföldi magyar adományozók segítségével.

Márki-Zay a videóban arról beszélt, hogy tudomása szerint az Action for Democracy (AD)Korányi Dávid segítségével – a kinti magyarok körében gyűjtötte össze azt az 1,8 milliárd forintot, ami nélkül „még ennyire komoly kampány sem tudott volna folytatni az ellenzék, miközben a Fidesz százszor ennyi pénzt költött el.”

Emlékezetes, hogy a baloldal volt kormányfőjelöltje a Magyar Hang Gulyáságyú című podcastjában augusztus végén számolt be arról, hogy még június közepén is érkezett több százmillió forintos támogatás az Egyesült Államokból.

Azt is elárulta, hogy az Action for Democracy nevű amerikai alapítvány egy tételben küldte ezt az összeget, de azt állította, hogy korábban más utalások is jöttek ettől a szervezettől, és a forrásokat a tengerentúlon sokan adták össze.

A MAGYAR TÖRVÉNYEK NEM TESZIK LEHETŐVÉ PÁRTOK KÜLFÖLDI FINANSZÍROZÁSÁT, HISZEN EZ AZ ORSZÁG FÜGGETLENSÉGÉNEK SÚLYOS MEGSÉRTÉSÉT EREDMÉNYEZHETI.

Inotay plakátjai, amelyek akár szintén a guruló dollárokból készülhettek

A nyomozók a fecsegő Márki-Zay szavai nyomába eredtek, hogy kiderítsék, a hatalom megszerzésének érdekében egyre gátlástalan összbaloldal, valamint annak jelöltjei valóban felhasználtak-e a kampányukban törvénytelen dollárokat?

Ha igaz, akkor ez nem csak mélységes szégyene a váci baloldali jelöltnek – akinek a logók tanúsága szerint juthatott e pénzekből –, és még így is, e külföldi finanszírozással is csak azt az eredményt érte el, amit, hanem valóban lesz majd elszámolni valója a magyar nemzet egészével és a váci választópolgárokkal!